"Eskişehir insanın yüzünü güldürüyor"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  "Eskişehir insanın yüzünü güldürüyor"
A
a

Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir Temsilciliği tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Duayen Gazeteci Şirin Payzın’ın da yer aldığı programda gazetecilerin sorunları ele alındı.

Sütiş Eskişehir
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir Temsilciliği tarafından düzenlenen programla kutlandı. Kentin gazetecilerini bir araya getiren etkinlik TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Porsuk Konuk Evi’nde düzenlenen programda ayrıca duayen gazeteci Şirin Payzın da yer aldı. Programda gazetecilerin yaşadığı sorunlar ve sorunlara yönelik çözüm yolları masaya yatırıldı. TGS Eskişehir Temsilcisi Şenay Bilik Yıldırım, tüm basın emekçilerini bu anlamlı günde bir araya getirmekten dolayı mutluluğunu dile getirdi.

"GAZETECİLERİN GELECEK KORKUSU OLMAMALI"
TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise gazetecilerin güvencesiz iş koşulları olduğunu belirterek sendikalı olunması halinde ve güvenceli çalışma koşulların sağlanması halinde 10 Ocak’ın bir bayram havasında kutlanacağını dile getirdi. Durmuş, “10 Ocak 1962 yılı gazetecilerin bayramı olarak ilan edildi. Ama çok sürmedi 1972 yılında çalışan gazeteciler gününe dönüştürüldü. Sadece 9 yıllık bir bayram serüveni var. Arkasında geldiğimiz bugünkü süreç içerisinde yaklaşık 50 yılın arkasından artık gazeteciler günü demek de zor hale geldi. Çünkü gazeteciler çalışamıyorlar. Gazeteciler içinde işsizlik yüzde 25’lerin üzerine çıktı. Güvencesi çalışma, sendikasız çalışma neredeyse yüzde 90’lar seviyesinde. Dolayısıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olma ötesinde bir mücadele günü sadece. Tabi ki bizler de kutlamak istiyoruz, bayram yapmak istiyoruz. Ama bunu yapabilmek için, gazetecilerin 10 Ocak’ı bir bayram olarak görebilmesi için güvenceli çalışmalı, sendikalı çalışmalı, iş ve gelecek korkusundan uzak çalışması gerekiyor. Bu da ancak sendikayla mümkün gözüküyor. Bunu sağladığımız koşullarda biz elbette ki sokaklara çıkıp şenlik haftasında 10 Ocak’ı kutlamak istiyoruz” dedi.

"ESKİŞEHİR İNSANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR"
Duayen gazeteci Şirin Payzın da Eskişehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Eskişehir her zaman çok takdir ettiğim ve keşke bütün Türkiye’deki Anadolu şehirleri Eskişehir’e benzese diyorum. Tabi Eskişehirlilerin de buna sahip çıkmasıyla Eskişehir böyle oldu. Dolayısıyla bu şehir insanın yüzünü güldürüyor. 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde gerçekten burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Yerel basında çalışan arkadaşlarımızla bir araya gelmek çok kıymetli. Hepimin günlük koşuşturma içinde günlük dertlerimizi dinlemeye vakit bulamıyoruz.  Bu anlamda yerel basınla bir arada olmak çok önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"ULUSAL’I BESLEYEN DAMAR YEREL GAZETECİLİKTİR"
Payzın ayrıca yerel basının önemine dikkat çekerek, “Bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Ben her zaman yerel basının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öyle ki aslında genel, yani ana akım medyayı, Türkiye’nin ulusal kanallarını ve gazetelerini besleyen damarlar yerel gazeteciliktir. Türkiye’de her zaman güçlü bir geçmişi var yerel basının. Şimdiki mevcut iktidar döneminde tabi ki bütün bu sansür, bastırma, yıldırma maalesef yerel basına da uygulandı. Çoğu zaman yerel basındaki arkadaşlarımız yaptıkları haberden baskılara ve tehditlere maruz kalıyorlar. Ama bir şekilde yerel basın hala yaşıyor. Öncelikle bugün yerel basında çalışan arkadaşlarımızı çok kutlamak istiyorum” diye konuştu.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi