"Açıldık ama sıkıntılar da açıldı!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Açıldık ama sıkıntılar da açıldı!"
A
a

Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, “Kahvelerde oyunun olmayışı kahvelerimizdeki işleri etkiliyor. İşler olmuyor. Açılmakla beraber sıkıntılar da açıldı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kademeli normalleşme süreci kapsamında kahve ve kıraathaneler de açıldı. Açılma kararını değerlendiren Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, “Kahvelerde oyunun olmayışı kahvelerimizdeki işleri etkiliyor. İşler olmuyor. Açılmakla beraber sıkıntılar da açıldı” dedi.
Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, kıraathane ve kahvelerin açılma kararı hakkında konuştu. Açılma kararına sevindiklerini belirten Çoban, oyun oynama yasağından kaynaklı işlerin şu an için pek olmadığını, oyun yasağının kalkması gerektiğini ifade etti. 15 aydır kapalı oldukları için kira borçlarının biriktiğine dikkat çeken çoban, “1 Haziran itibariyle kademeli bir şekilde bütün esnaflar açıldığı gibi bizde kahveciler grubu olarak açıldık. Fakat tabi ki kahvelerde oyunun olmayışı kahvelerimizdeki işleri etkiliyor. İşler olmuyor. Yüksek kiralar ödüyoruz. Şu ana kadar çok ciddi yaralar aldık maddi açıdan. Çok büyük kira borçlarımız birikti. Açılmakla beraber sıkıntılar da başladı. Şu anda da piyasalarda bir hareketlilik yok. Biz kahveciler olarak mevsimi de kaçırdık. Yani kışın ve ramazanda işlerimiz oluyordu. Maalesef şu anda açılsak da kahvelerimize ilgi yok. Bir iki ay daha bu oyun yasağı kalkana kadar biraz aha sıkıntı çekeceğiz anlaşılan. Yaramız çok derin. Yaraya da merhem olunacak bir durum yok. 15 aydır kiralar birikti. Açılmakla beraber sıkıntılar da açıldı” diye konuştu.

ÜÇ AY DAHA DEVAM ETMELİ
Esnafa son yapılan 5 bin liralık hibe desteğinin 3 ay daha devam etmesini isteyen Çoban, “Çay satalımla başladı kahveler ama analiz ediyorum kahvelerin işleri yüzde 80, yüzde 90 bitmiş durumda. Birçoğu işçileri çıkarmış durumda. Kendisi tek başına çalışarak ekmek parasını kurtarıyor. Yani kiradır, giderleri karşılama konusunda henüz o aşamaya gelmedi. Önümüzdeki günlerde yapılandırma gelecek SSK, bağ-kur ve vergi borçlarına. Biz bunun bir sene ertelenmesini istiyoruz. Kapalı günlerimizdeki bağ-kur ve sigorta primlerimizin, vergi primlerimizin alınmamasını istiyoruz. Son yapılan 5 bin lira desteği kurtarmıyor. Bunun 3 ay daha devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zor 4 Haziran 2021 16:16

Allah yardım etsin, oyun oynarken 15 yada 20 çay içenler 4-5 çayla kalıyor, gerçekten çok zor.

0 1 Cevap Yaz
nokta 3 Haziran 2021 22:10

oyun oynamak ne demek...çay satışı yetmiyormu...

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi