Hayvancılıkla uğraşan diğer kesimlere yönelik destekler de artırıldı:
Çoban desteği, 150 baş üzerinden 81.000 TL olarak ödenecek.
Arıcılık desteği, üretici örgütlerine üye olanlara kovan başına 140 TL, üye olmayanlara 100 TL verilecek.
İpek böceği temel desteği yüzde 10 artırılarak kilogram başına 1.100 TL'ye, tiftik üretimi desteği ise yüzde 100 artışla kilogram başına 160 TL'ye çıkarıldı.
Ayrıca, Bakanlık tarafından programlanan aşı uygulamaları sonrası oluşan atıklar için verilen destekleme tutarı yüzde 100 artırılırken, hayvan gen kaynakları desteklerinde de yükselişe gidildi. Özellikle Ankara keçisine ilave destek sağlanması kararlaştırıldı.
Yeni dönemde hayvancılık sektörüne yönelik iki önemli uygulama daha hayata geçirildi. Hayvan ve sürü sağlığı desteği kapsamında hayvan tanımlama araçları ile bazı aşı bedelleri de destek kapsamına alındı.
Bunun yanı sıra, Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ilde müsilajdan etkilenen balıkçı gemilerine de ilave destek verilmesi kararlaştırıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’in “üniversite şehri” unvanı tehlikede!
Tarkan Demir
Süllü’ye tepki ölçüyü aştı
Kerem Akyıl
CHP'nin oyu yüzde 35!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy