Vatandaşlara sorduk: Eskişehir'e ilk kez gelenler için en iyi 5 rota...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vatandaşlara sorduk: Eskişehir'e ilk kez gelenler için en iyi 5 rota...
A
a

Eskişehir'e turist olarak gelseydiniz ilk olarak nereyi gezdiniz? Bu soruyu Eskişehirlilere sorduk ve işte en popüler cevaplar...

Sütiş Eskişehir

ESKİŞEHİR'E TURİST OLARAK GELSENİZ İLK OLARAK NEREYİ GEZERDİNİZ?

Şehrimiz her yıl binlerce turist ağırlıyor. Tarihi ve kültürel yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Eskişehir'de gezilecek pek çok yer var. Eskişehir'i gezmeye gelen neredeyse her turistin de merak ettiği bir nokta vardır. Biz de bugün Eskişehirlilere sorduk:"Eskişehir'e turist olarak gelseydiniz ilk olarak nereyi gezerdiniz?" dedik. İşte şehrimizin gözde noktaları...

ŞEHRİMİZ KÜLTÜR MERKEZİ



KASIM AYDOĞDU: Şehrimiz tam bir kültür merkezi. Eskişehir'in her yerini çok seviyorum ama ilk önce Adalar bölgesine giderdim. Güzel bir kayık turu yaptıktan sonra bir yere oturup çay içer, oranın atmosferini izlerdim. Eskişehir'e bir çok kez misafir getirdim, her yeri gezdik ama onlar da en çok Adalar’ı beğendi.

YİNE ESKİŞEHİRLİ OLURDUM


ALİ RIZA IŞIK: Eskişehir herkesin beğendiği taktir ettiği bir memleket. Odunpazarı Evleri’nden bir başlardım komple şehir turu yapardım. Müzelerini gezerdim tek tek. Dışardan gelen misafirlerim de Eskişehir'i çok beğeniyorlar. Memleketimi seçme şansım olsaydı yine Eskişehirli olmak isterdim.

2 GÜNLÜK GEZİYE GELDİM


HASAN URAL: Ben Eskişehir'i çok merak ettiğim için trene atlayıp 2 gün için gezmeye geldim. İlk durağım Balmumu Müzesi ve Odunpazarı Evleri olacak. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'e ne kazandırdıysa hepsini görmek istiyorum. Eskişehir'in insanları da çok sıcak ve yardımsever çok sevdim burayı.

ESKİŞEHİR BİR TANEDİR


NEVZAT AKSOY: Bir Eskişehirli olarak en çok Odunpazarı Evleri'ni seviyorum o nedenle ilk önce orayı gezerdim. Oranın tarihi yapısı ve müzeleri çok hoşuma gidiyor. Ardından Sazova Parkı'na giderdim. Eskişehir' in gezilecek ve görülmesi gereken pek çok yeri var. 52 yıl İstanbul'da yaşamış biri olarak söylüyorum 'Eskişehir bir tanedir'.

HER YERİ ÇOK GÜZEL


SELAHATTİN ÇELİK: Önce ilçelerini gezerdim. Her ilçemizin ayrı bir güzelliği ve tarihi var. Yazılıkaya'yı görmek isterdim. Ardından şehir merkezine döner ve bahçelerini parklarını gezerdim. Her yeri çok güzel her yeri görmek isterdim.

TAM BİR TURİZM ŞEHRİ


KENAN AKSOY: İlk durağım Sazova Parkı olurdu. Ardından merkeze gelir gondola binerdim. Balmumu Müzesi, Odunpazarı Evleri... Eskişehir'in gezilecek çok yeri var hepsini gezmek isterdim. Ben aslen Mersinliyim ama orada olmayan çoğu şey burada var. Tam bir turizm şehri, çok beğeniyorum.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi