Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma kazandırılması ve özgüven kazanmaları amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.
Engelliler Montaj Atölyeleri, hem iş gücüne katılım sağlıyor hem de başarmanın mutluluğunu yaşatıyor. Tepebaşı Belediyesi’nin projeleriyle, engelli bireyler üretim yaparken, istihdam edilerek kazanç sağlıyor.
Tepebaşı Belediyesi’nin Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde kurulan EOSB Engelliler Montaj Atölyesi, engelli bireylerin iş hayatına katılmasına olanak tanıyor. Bugüne kadar her iki atölyede yapılan montaj işlemleri, 19 milyon 727 bin 912 adet ürüne ulaştı.
Atölyelerde bugüne kadar eğitim alan 192 özel birey, öğrenme ve üretim süreçlerinde büyük bir başarı gösterdi. 61 kişi ise eğitim alarak farklı kurumlarda istihdam edilerek kendi ayakları üzerinde duruyor. İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nde 110 öğrenci eğitim alırken, EOSB Engelliler Montaj Atölyesi’nde de 82 öğrenci eğitim görmeye devam ediyor.
Montaj atölyelerinde çalışan özel bireyler, üretim yapmaktan ve iş hayatına katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyor. Tepebaşı Belediyesi, bu projeyle engelli bireylerin yaşamlarına dokunarak, onlara iş dünyasında fırsatlar sunmaya devam ediyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
SADECE KÜLLİYEYE ZİNCİR VURULMADI!
Kaan Özcan
İçiniz soğudu mu bari?
Tarkan Demir
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu