CHP Eskişehir Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Üyesi Jale Nur Süllü, 22 Kasım 2024 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB yolunda ilerleyebilmesi için iç politikadaki hataların düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
Süllü, Türkiye’nin 1959’da başlayan Avrupa Ekonomik Topluluğu üyeliği başvurusundan bu yana ilerleme kaydedemediğini, 2018’den itibaren müzakerelerin dondurulduğunu ve Avrupa Komisyonu’nun 2024 Türkiye raporunun kaygı verici olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye-AB ilişkilerinin çıkar temelli bir yapıya dönüştüğünü ve bu durumun tam üyelik hedefini zayıflattığını ifade etti.
Süllü, hükümetin eleştirileri bertaraf edebilmesi için iç politikadaki "ev ödevlerini" yapması gerektiğine dikkat çekerek, AB kriterlerinin vatandaşlar için yerine getirilmesinin önemini belirtti. "Ev ödevlerini yapmazsak, AB'nin eleştirilerinden kurtulamayız" diyen Süllü, hukukun üstünlüğü ve düşünce özgürlüğü gibi AB uyum kriterlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
SADECE KÜLLİYEYE ZİNCİR VURULMADI!
Kaan Özcan
İçiniz soğudu mu bari?
Tarkan Demir
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu