Şok iddiaları açıkladı: TCDD Eskişehir'de peşkeş hazırlığı içinde!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şok iddiaları açıkladı: TCDD Eskişehir'de peşkeş hazırlığı içinde!
A
a

İYİ PARTİ Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, TCDD Eskişehir tren garı Tepebaşı kapısında bulunan otoparkın gelirlerinin Ankara'ya gönderilmesine ilişkin tepkisini yineleyen bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yer, yine aynı noktada bulunan tarihi demiryolu binası ve yükleme boşaltma ambarlarının bir vakfa devredileceği ve amacı dışı yada ranta çevrilmiş kamu malı durumuna geleceği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Beytülmal olan bu tarihi emanetlerin Eskişehirlilerin ortak kullanım ile hizmetinde olmasından yanayız" dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tren Garı Tepebaşı kapısında bulunan otoparkın Ankara Demirspor kulübüne aktarılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, "17 Ocak 2024 tarihinde yine bulunduğumuz yerin yanında olan ve mevcut TCDD Taşımacılık tarafından bir Ankara Kulübüne tahsis edilen otopark ile ilgili basın açıklaması yapmıştık. Konu bir anda şehir gündemine oturdu ve üzerine pek çok yorum ve vaatte bulunuldu. İktidar milletvekilleri konuyu Eskişehir çıkarları doğrultusunda çözeceklerini vaat ettiler, muhalefet milletvekilleri takip edeceklerini söylediler. Ancak bakınız bugün de hızlı tren Tepebaşı otoparkı Ankara Demirspor kulübüne Eskişehirlilerin paraları akar olarak gitmeye devam ediyor. Futbol tarihinde yeri olan Eskişehir Demirspor ise imkansızlıklar sebebiyle bölgesel amatörden, Mahalli amatör kümeye düşmüş durumdadır, burada ilginç olan nokta ise bizim açıklamalarımıza Eskişehir Demirspor Kulübü başkanı hemen tepki verip bizim eleştirdiğimiz uygulamayı savunur nitelikte, ne demek istediği anlaşılamayan açıklamalarda bulunmaktadır.

Bu konunun sonucunu Eskişehirli hemşerilerimize ve demiryolu camiasına bırakıyoruz, değerleri itibarsızlaştıranları bu durumlar vasıtasıyla gerçek yüz ve niyetlerini görmelerini diliyoruz, gördüklerini de biliyoruz" diye konuştu.

"BİZ VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ"

Eskişehir'in parsel parsel peşkeş çekildiği ifadelerini kullanan Yer, tarihi demiryolu binası ile ilgili sorumlu kamu kurumlarından açıklama beklediklerini dile getirdi.

Yer, "Bugün size ileteceğimiz esas konu ise önünde bulunduğumuz tarihi demiryolu binası ve yükleme boşaltma ambarları ile ilgili olacaktır. Tarafımıza iletilen ve pek çok ortamda dillendirilen iddialara göre; Hızlı tren otoparkını Ankara Demirspor Kulübüne veren TCDD Taşımacılık Müdürlüğü yine bir peşkeş hazırlığı içinde olup bahsettiğimiz ve boş bırakılıp yıpratılan, bakımsızlaşan ve sorumsuz insanların tacizine mağdur olan ambar binalarını bir vakfa devredecek. Sonrasında o vakıf da buraları istediği bir işletmeciye vererek amacı dışı yada ranta çevrilmiş kamu malı durumuna getirecektir. Son süreçlerde sıklıkla gündeme gelen ve bizim de dile getirdiğimiz Eskişehir’in bir anlamda parsel parsel peşkeş çekilmesi durumunun bir örneğiyle de karşılaşacak olan durum yüklenmektedir. Biz İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı olarak beytülmal olan bu tarihi emanetlerin Eskişehirlilerin ortak kullanım ile hizmetinde olmasından yanayız. Bölgenin rantının yüksekliğinden dolayı birilerinin ağzının suyunun aktığı anlaşılıyor. Bu noktada muhatap sorumlu kamu kurumundan söylentilerle ilgili açıklama beklediğimizi buradan söylüyoruz. Devamında bir oldu bitti yada ben yaptım oldu durumuna karşı buralara çökme ve bunu yaparken vakıf yolu kullanma niyetinde olan art niyetlilere "Dur!" demek istiyor ve sizlerin vasıtasıyla Eskişehir’de konuya ilgili tüm kurumları, hassasiyet sahibi hemşerilerimizi bu yapılmak istenen peşkeşe duyarlı olmaya, tepki vermeye davet ediyoruz. Biz hemşerilerimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Yalanın, talanın, yanlışın ve gizli kapaklı işlerin duyurucusu, mağdur ve mazlumun sözcüsü, beytülmalın gözcüsü olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi