Sıkıntı büyüyor: Eskişehir'de madeni para için bunu yaptı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sıkıntı büyüyor: Eskişehir'de madeni para için bunu yaptı!
A
a

Ülke genelinde aylardır devam eden bozuk para sıkıntısı esnafı canından bezdirdi. Madeni paraların tedavüldeki miktarının azalması, para üstü vermede sıkıntılara yol açıyor. Eskişehir'deki zincir marketlerden biri bu soruna ilginç bir çözüm buldu. Market, kasalara "Bozuk Para Tümlenir" yazan kağıtlar astı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Ülke genelinde uzun süredir devam eden bozuk para sıkıntısına, Eskişehir'deki bir zincir market ilginç bir çözüm buldu. Market, kasalarda bozuk para bulunmaması durumunda müşterilerden aldığı fazla parayı "bozuk para tümlenir" şeklinde fiş vererek iade etmeye başladı. Bu sayede az da olsa bozuk para bulduklarını söyleyen esnaflar, yetkililerden sorunun kalıcı çözümünü bekliyor.

Bozuk para sıkıntısının nedenleri arasında şunlar gösteriliyor:

Madeni para üretiminde yaşanan aksamalar: Son yıllarda madeni para üretiminde yaşanan aksamalar, piyasadaki bozuk para arzının azalmasına neden oldu.
Artan enflasyon: Enflasyonun yükselmesiyle birlikte, küçük alışverişlerde bile bozuk paraya ihtiyaç duyulmaya başlandı.
Bazı kişilerin paraları biriktirmesi: Bazı kişilerin bozuk paraları biriktirmesi de piyasadaki arzı düşürüyor.

Bozuk para sıkıntısı esnafı da olumsuz etkiliyor. Özellikle küçük esnaflar, müşterilerine para üstü veremedikleri için sıkıntı yaşıyor. Bu durum, satışların azalmasına ve müşteri memnuniyetsizliğine yol açabiliyor.

Esnaflar, bozuk para sıkıntısının kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını talep ediyor. Yetkililerden, madeni para üretiminin artırılması ve piyasaya sürülmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyorlar.

Zincir marketin "bozuk para tümlenir" uygulaması geçici bir çözüm olsa da, sorunun farkındalığını artırmaya yardımcı oluyor.

Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Kuruşun hesabi 18 Mayıs 2024 10:04

0.99, 9.99, 89.9 gibi rakamlar yazacaklarına adam gibi hem milletin menfaatine yarar sağlayacak 5 ve 0'lı biten rakamları doğru dürüst yazsalar olmaz mı? Kuruşun hesabını yapıyorlar. Para üstüne verirlerken bir kuruş 2 kuruş 5 kuruş ne kadar müşteri geçerse o kadar kuruştan kar ettiklerini hesaplayanlar, kendi ceplerinden başka bir şey düşünüyor mu? 0 ve 5'li rakamlar üzerinden gitsinler bozuk paraları ihtiyaçları oluyor mu görürüz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi