Ahmet Ataç 15 02 2024

Sert suçlama! Eskişehirspor'a sahip çıkmadınız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sert suçlama! Eskişehirspor'a sahip çıkmadınız
A
a

AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, ESTV’ye konuk olduğu Seçime Doğru programında belediyelere yüklendi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a konuşan Sakallı, “Eskişehir’de 33 bin kişilik stadyum yaptınız ama takıma sahip çıkmadınız. Stadyum yaptınız da ne oldu. Eskişehirspor’a sahip çıkmadınız" dedi.

Sütiş Eskişehir
AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, ESTV’ye konuk olduğu "Seçime Doğru" programında belediyelere yüklendi.  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, “Eskişehir’e 4 milyar lira yatırım yaptık diyorlar. Doğru yatırım yapmadıysan bu çarçur edilmiş bir paradır. Eskişehir’de 33 bin kişilik stadyum yaptınız ama takıma sahip çıkmadınız. Takım gitti ne olacak? Stadyum yaptınız da ne oldu. Eskişehirspor’a sahip çıkmadınız. Takım küme düştü. Eskişehirspor’a siyaset karıştırılmaması lazımdı. Bu stadyum ne olacak şimdi. Bu yatırım doğru bir yatırım mı?” demişti.
 

ES ES’İN ELİNDEN ALDINIZ

Başkan Kazım Kurt’un yaptığı açıklamayı şahsi Twitter hesabında paylaşan AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, “Eskişehirspor’a asıl sahip çıkmayan Eskişehir’deki belediyeler ve sizsiniz. Hatta belediye başkanlığım döneminde Eskişehirspor’a tahsis ettiğimiz akaryakıt istasyonunu bile takımımızın elinden zorla alan da yine sizsiniz” demişti. Bu tweete ise Başkan Kazım Kurt’tan, “Ooo sayın Sakallı, hoş geldiniz şehrimize…” şeklinde cevap gelmişti.
 

BELEDİYELER SİZDE ES ES DÜŞTÜ

ES TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında bu konu ile ilgili de konuşan Sakallı, “Neredeyse 25 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni siz yönetiyorsunuz. Yaklaşık 20 yıldır Tepebaşı Belediyesi’ni siz yönetiyorsunuz, yaklaşık 10 yıldır da Odunpazarı Belediyesi’ni siz yönetiyorsunuz. Türkiye’nin hiçbir şehrinde böyle bir şey yok. Büyükşehir belediyelerini siz yöneteceksiniz ve Eskişehirspor küme düşecek. Dolayısı ile eğer bugün Eskişehirspor bu hale gelmişse asıl müsebbibi merkezi hükümet değil, merkezi hükümet yapması gereken her şeyi yapıyor” dedi.
 

KONYA’NIN STADINI BELEDİYE YAPTI

“Hatta merkezi hükümet o kadar müdahil oldu ki 10 yıldır devam eden Trabzonspor dosyasının bile kapatılmasını temin etti” diyen Sakallı, “Türkiye’nin en modern stadyumlarından birisini Eskişehir’e kazandırdı. Örneğin Konya Stadı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir şey yapmadığına da bir şey demiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

"ESKİŞEHİRSPOR KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAKTI"

Burhan Sakallı, “Hatırlarsanız ben 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğumda Eskişehirspor ile ilgili 4-5 tane şey söyledim. Birincisi en kısa süre içinde Eskişehirspor’un altyapı sorunları çözülecek. İki, Eskişehirspor’un kurumsallaşması tamamlanacak. Üç, Eskişehirspor’un sanırım o günlerde 180 milyon civarında olan borçları 1 yıl içinde ödenecek. Dördüncüsü ise bir daha Eskişehirspor hiç kimseye muhtaç olmayacak kadar gelir kaynaklarına sahip olacak. Nasip olmadı, yapılamadı” dedi.

 
"YANLIŞ SÖYLÜYORSUN DİYEMEDİLER"

Sakallı şöyle devam etti; “O tweetin devamı şöyleydi; ‘Hatta siz benim belediye başkanlığım döneminde Eskişehirspor’a tahsis ettiğim Ihlamurkent’teki akaryakıt istasyonu Eskişehirspor’un elinden aldınız’ demiştim. ‘Bugün Eskişehirspor bir kriz yaşıyorsa bunun sebebi sizsiniz’ demiştim. ‘Hayır sayın başkan sen yanlış söylüyorsun sen Eskişehirspor’a bir tane akaryakıt istasyonu vermişsin ben dönemimde 3-4 tane verdim. Sen bir tane akar oluşturmuştun ben şu kadar gelir oluşturdum’ demesini beklerdim. Bunu söyleyemeyecekleri için bana ‘hoş geldiniz’ dediler. Ben de diyorum ki hoş buldum ama trajik bir Odunpazarı buldum. Neredeyse taş üstüne taş koymamışsınız, hiçbir şey yapmamışsınız ve hatta benim yaptıklarımı da koruyamamışsınız.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 14 Mayıs 2023 16:46

Eskişehir in belediye leri en başta erşen sahip çıkmadı eses imize

1 2 Cevap Yaz
Esen 14 Mayıs 2023 12:12

2024 belediye secimleri reklamasyon durumu

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi