Saadet Partisi’nde genel başkan kim olacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Saadet Partisi’nde genel başkan kim olacak?
A
a

Saadet Partisi’nde 30 Haziran tarihinde kongre kararı alındı. Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl büyük kongre ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederken, tek adaylı bir seçime gitmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Sütiş Eskişehir
14 Mayıs seçimleri sonrası siyasi partilerin kongrelerinde genel başkanlık değişimleri yaşanmaya devam ediyor. Seçim sonrası ilk kongre CHP’de gerçekleşmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu yerine Özgür Özel genel başkan seçilmişti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen İYİ Parti kongresinde ise Meral Akşener’den sonra Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa gelen bir diğer isim olmuştu. Bu kez Saadet Partisi’nde kongre heyecanı yaşanacak. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakacağını açıklamasının ardından Saadet Partisi’nde kongre takvimi 30 Haziran olarak açıklandı.

ARZUMUZ; TEK ADAYLI SEÇİM

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl de büyük kurultay öncesi partide yaşanan gelişmeleri ES TV’ye anlattı. Bingöl kongrede aday olacak isimlerle ilgili geniş bir çalışma yapıldığını ifade ederek, “Bununla ilgili bir toplantı oldu ve çok ciddi bir kapsamlı çalışma yapılıyor.  2 bin 238 kişinin olduğu ZOOM üzerinden bir toplantı yapıldı. İl Başkanları, İl Müfettişleri, Genel İdare Kurulu üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, delegeler bir araya gelerek hepsiyle görüşüldü. Kendi taraflarına bir link gönderilerek bu link üzerinden ‘kimi aday olarak görmek istiyorsunuz?’ şeklinde soru yöneltildi. 3 kişinin ismini yapabilirsiniz denildi. Bu 3 kişi için de Genel Merkez ciddi bir değerlendirme yapacak.  Bu süreç 15 gün sürecek. 1 Haziran’da Ankara’da İl Başkanları toplantısı olacak. Arkasından Genel İdare Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin bir toplantısı olacak. Toplantıda da öne çıkan isimler üzerinden bir değerlendirme yapılacak. Bizim arzu ettiğimiz şey; tek adayla bir seçime gidelim. Buna yönelik Saadet Partisi’nin Türkiye için ifade ettiği şey çok kıymetli.  Biz milli görüşün tek temsilcisiyiz. Dolayısıyla iddiayla söylüyoruz, bu ülke düzlüğe çıkacaksa Saadet Partisi’nin ortaya koyduğu ilkelerle çıkacak” ifadelerine yer verdi.

SP’DE GENEL BAŞKANLIK İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Öte yandan Bingöl önce çıkan isimleri de paylaştı. SP’nin kurultayında Genel Başkanlık için öne çıkan isimlerin, İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Sakarya Belediye Başkan Adayımız Ömer Abdullah Ayhan, önceki dönem Genel Başkanımız Mustafa Kamalak, Mete Gündoğan, Eski Bakanlarımızdan Sabri Tekin olduğu öğrenildi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi