Eskişehir’in simgesi Porsuk Çayı, eylül ayında ilk kez uluslararası bir festivale ev sahipliği yapacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2026 Eskişehir Yılı kapsamında düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali için hazırlıklar tamamlandı.
2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, Adalar-Köprübaşı, Sümerpark, Kentpark ve Sanat ve Kültür Merkezi başta olmak üzere kentin farklı noktalarında düzenlenecek etkinliklerle Eskişehirlilere beş gün boyunca yoğun bir program sunacak.
Festivalin açılışı 2 Eylül Çarşamba günü yapılacak. Program kapsamında saat 18.30’da Vilayet Meydanı’ndan Kara Korteji hareket edecek. Saat 20.30’da Porsuk Bulvarı’nda Nehir Korteji düzenlenirken, saat 21.30’da Hakan Yılmaz’ın Mapping Gösterisi izleyiciyle buluşacak. Gecenin devamında saat 22.00’de DJ Kemal Kaya Batmaz sahne alacak.
3 Eylül Perşembe günü festival programı tiyatro, halk dansları, müzik ve konserlerle devam edecek.
İtalya’dan bağımsız tiyatro sanatçısı Luigi Ciotta, “Bavul Dolusu” adlı oyunuyla saat 16.00’da sahne alacak. Bulgaristan, Kosova ve Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Türkiye’den farklı toplulukların katılımıyla ulusal ve uluslararası folklor gösterileri düzenlenecek.
Akşam saatlerinde “Porsuktan Akan Yunus” adlı müzikli dinletinin ardından İngiliz caz ekibi Jomy Jai Ensemble sahne alacak.
Festivalin 4 Eylül Cuma günündeki programında uluslararası sanat çalıştayları öne çıkacak. Sümerpark’ta düzenlenecek “Nehir Kenarı Şövaleleri” başlıklı çalıştayda Hindistan, Mısır, İtalya, Romanya, Birleşik Krallık, Finlandiya, Rusya ve Türkiye’den sanatçılar yer alacak.
Aynı gün tasarım pazarı, heykel atölyeleri, sergiler, DJ performansları, söyleşiler, doğaçlama tiyatro ve sinema gösterimleri de gerçekleştirilecek.
Kentpark’ta ise uluslararası kardeş şehirlerden fotoğrafların yer aldığı serginin yanı sıra konserler düzenlenecek. Jön ve Piiz’in ardından Kore Gyeonggi Sinawi Orkestrası sahne alacak.
Festivalin 5 Eylül Cumartesi programında da müzikseverleri yoğun bir program bekliyor.
Kentpark’ta Role, Grup Blingone K-Pop ve Selin Çıngır’ın konserlerinin ardından saat 21.30’da Pinhani sahne alacak.
Sümerpark’ta ise nehir yogası, tasarım pazarı, sanat çalıştayları, çocuk oyunu, söyleşiler ve açık hava sineması etkinlikleri düzenlenecek. Adalar-Köprübaşı bölümünde Big Band Firebird Orkestra konser verecek.
6 Eylül Pazar günü festivalin son gününde de etkinlikler devam edecek. Sümerpark’ta yoga, sanat çalıştayları, çocuk tiyatrosu, söyleşiler, tiyatro ve sinema gösterimleri gerçekleştirilecek.
Kentpark’ta saat 20.30’da Avrupa Konseyi Şeref Bayrağı Ödül Takdim Töreni yapılacak. Saat 21.30’da ise Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Mor ve Ötesi şarkılarından oluşan senfonik konserle festivalin kapanışını gerçekleştirecek.
Sanat ve Kültür Merkezi’nde ise “Khatun” adlı dans gösterisi sahnelenecek.
Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin tamamına ilişkin detaylı program ve bilgilere porsukfest.org adresinden ulaşılabilecek.
Başlık önerileri:
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
CHP’nin umudu başkanlar!
Tarkan Demir
Eskişehirspor iyi yolda
Kerem Akyıl
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Geçim zorlaştı…
Seval Erci
Pişmanlıkların gölgesinde kalan hayat
Ümit Polatbaş
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy