Paris Olimpiyatları'nın Heyecanı Başlıyor! Paris Olimpiyatları Ne Zaman Başlıyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Paris Olimpiyatları'nın Heyecanı Başlıyor! Paris Olimpiyatları Ne Zaman Başlıyor?
A
a

Sporseverler için heyecanlı bir dönem başlıyor! 2024 Paris Olimpiyatları yaklaşıyor ve 10 binden fazla sporcu madalya mücadelesi için Paris'te buluşacak. Peki, 2024 Paris Olimpiyatları ne zaman başlayacak?

Sütiş Eskişehir

26 Temmuz Cuma günü 22.00'de gerçekleştirilecek görkemli açılış töreniyle resmen başlayacak olan 33. Yaz Olimpiyatları, bir kez daha Fransa'yı olimpik rüzgarlarla saracak. Seine Nehri kıyısında düzenlenecek törenle sporcular ve seyirciler, muhteşem bir deneyim yaşayacak. Olimpik programda sabit yer alan 28 branşa ek olarak bu yıl breakdans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü de yer alacak. 17 gün sürecek müsabakalarda, ülkemizi çeşitli branşlarda temsil edecek milli sporcularımız da büyük bir heyecanla madalya mücadelesi verecek.

Madalya kazanan sporcular ise Paris'ten özel bir hatıra götürebilecek. Olimpiyat heyecanının doruğa çıktığı bu günlerde, tüm sporseverler Paris'te ve ekran başında olmak için gün sayıyor.

10 Bin Sporcu Madalya İçin Yarışacak!

17 gün sürecek müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek. Eiffel Kulesi'nin son tadilat çalışmaları sırasında, değiştirilen bazı parçalar sporcuların kazandıkları madalyaların içine yerleştirildi. Böylece madalya alan her sporcu, göğsünde Eiffel Kulesi'nden bir parçayı taşıma fırsatı bulacak. Madalyaların ortasına yerleştirilen demir parçalar ise 18 gram ağırlığında olacak. Bu uygulama, madalyalara özel bir anlam ve değer katarak, sporcuların başarılarını daha anlamlı ve kalıcı bir şekilde taçlandıracak.

Böylelikle Eiffel Kulesi restorasyonu, sporcuların kazandıkları zaferlerle bütünleşerek, Fransa'nın kültürel mirasını ve spor başarılarını bir arada yansıtacak. Bu özgün uygulama, madalya törenlerinde duyguları yükseltecek ve seyircilerde büyük bir heyecan uyandıracak.

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi