yandex

Özel’in “butlancılardan kurtulun” çağrısının Eskişehir’deki yankısı!

Özgür Özel ve destekçileri, CHP’den ayrılıp Yeni Parti’yi öyle keyfi bir duyguyla kurmadı.

6 Ağustos 2026 08:52
A
a
İktidarın güdümünde şekillenen ve tartışmalı hukuki kararlarla CHP’ye yönelik tedbirli mutlak butlan öncesi 4 defa Kurultayı kazanan Özgür Özel için Yeni Parti’yi kurmaktan başka çare kalmamıştı.
Toplumsal muhalefetin desteğini aldığı anketlerde birinci parti çıkmasından da anlaşılan Yeni Parti, Özgür Özel liderliğinde ilk açık TBMM Grup Toplantısını yaptı.
CHP’de kalan 20 milletvekiliyle 110 civarında vekil desteğine sahip olduğu anlaşılan Yeni Parti’nin lideri Özel, net mesaj verdi:
“Bizler AKP'ye hiç yenilmeyen, yenilgiye alışmayan, iktidara yürüyen kadrolarız. Kontrollü muhalefet olmayı reddedenleriz. Şimdiye kadar çağrı yapmamamıza rağmen 700 binden fazla kişi CHP'den istifa etti. Artık vaktidir. Darbecilerden, butlancılardan, cuntacılardan kurtulun, Yeni Partimize buyurun."
Daha ne desin?
Çağrıyı yaptı, mesajı verdi.
Soru şu:
Eskişehir’de neden halen belediye başkanları Yeni Parti’ye geçmedi, neyi bekliyorlar?
Bunun yanıtı Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’de saklı.
Çünkü Ayşe Ünlüce, CHP’den henüz ayrılmayan belediye başkanlarıyla yaptığı ilk 2 toplantıda, Belediye Meclisi komisyonlarındaki durumu gözden geçireceklerini belirtmişti.
Önceki günkü son başkanlar toplantısında da Ünlüce’nin CHP’den ayrılmayan büyükşehir belediye başkanlarıyla görüşmek için 7 Ağustos Cuma gününe kadar süre istediği kulislere yansımıştı.
Özgür Özel’in yaptığı çağrıya rağmen Yeni Parti’ye geçmekte ikilem yaşandığı izlenimi veren bir durum söz konusu.
Ancak bu durum sadece Eskişehir’de yaşanmıyor.
Manisa ve Denizli dışında CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye katılan büyükşehir belediye başkanı bildiğim kadarıyla şimdilik yok.
Olacak mı?
Kuvvetle muhtemel peyder pey geçişler yakında başlayacak.
Dolayısıyla Ayşe Ünlüce’nin diğer büyükşehir belediye başkanlarıyla diyalog kurup eşgüdüm halinde birlikte geçişi gözetmesi hayatın olağan akışına aykırı değil.
Eskişehir özeline baktığımızda da Yeni Parti’ye geçmek konusunda CHP’li belediye başkanlarının bir rezervi, bir itirazı söz konusu değil.
Gördüğüm kadarıyla Ayşe Ünlüce, başta Ahmet Ataç olmak üzere Yeni Parti’ye geçmek için tereddüt yaşamayan ilçe belediye başkanlarına, “Siz Yeni Parti’ye geçin ben diğer illerin büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte geçeceğim” diyerek Eskişehir’de ayrılık görüntüsü vermek istemiyor.
Edindiğim izlenime göre, başkanların CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye geçmelerinin bu kadar uzamasının nedeni bu.
7 Ağustos Cuma günü bu işin kurdelesi kesilecektir.
Başkanlar bu toplantıda Yeni Parti’ye geçeceklerini duyuracaktır diye düşünüyorum.
Tabi bu siyaset işi…
Çok da kesin konuşmamak lazım.
Sonuçta herkesin kendi kararı.
Bu işin doğası gereği alınan kararların sonuçlarına nihayetinde kendileri katlanacak.
Ama şu kadarını söyleyeyim...
Eskişehir’de CHP’de kalmayı tercih eden başkanlara “Butlancı” yakıştırması yapılır.
Demedi demeyin.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...