Odunpazarı’ndan yerli dijital belediyecilik hamlesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı’ndan yerli dijital belediyecilik hamlesi
A
a

Odunpazarı Belediyesi, kendi mühendis ve teknik ekibiyle geliştirdiği CEOR sistemiyle dijital dönüşümü başlattı; Başkan Kazım Kurt, teknolojiyi düşman değil, yol arkadaşı olarak tanımladı.

Odunpazarı Belediyesi, dijitalleşme alanında önemli bir adım atarak kendi mühendisleri ve teknik personeli tarafından geliştirilen CEOR sisteminin lansmanını gerçekleştirdi. Yenikent Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Kültür Merkezi Lozan Salonu’nda yapılan tanıtımda sistemin, belediye iş süreçlerini dijitalleştirerek sadeleştirmeyi, hızlandırmayı ve verimliliği artırmayı hedeflediği belirtildi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, CEOR’u yalnızca bir yazılım olarak görmediklerini vurgulayarak, “Bugün burada sadece bir yazılım tanıtmıyoruz; bir kararın arkasında duruyoruz. Bu defa geç kalmayacağız. Geçmişte çok şey ıskalandı, ama biz bu alışkanlığı bozmak için buradayız. Teknoloji bizim için vitrin süsü değil, kamucu bir aklın aracı ve mali disiplinin en güçlü destekçisidir. CEOR’u dışarıdan satın almadık; kendi personelimizle, kendi vizyonumuzla geliştirdik. Bu, sadece teknik bir başarı değil; aynı zamanda bir bağımsızlık bildirgesidir” dedi.

"BİZ GÜNÜ KURTARMAK İÇİN DEĞİL YARINI İNŞA ETMEK İÇİN BURDAYIZ"

Konuşmasında CHP’li belediyelerin açık bir baskı altında olduğuna da değinen Başkan Kurt, “Kaynaklarımız kısıtlanıyor, projelerimiz engelleniyor, başkanlarımız yargı sopasıyla tehdit ediliyor. Ama biz biliyoruz ki bu saldırılar bugüne değil, geleceğe yöneliktir. Biz günü kurtarmak için değil, yarını inşa etmek için çalışıyoruz. Bu treni beklemiyoruz, bu treni biz sürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dijitalleşmeye yönelik kaygılara da yanıt veren Kurt, “Robotlar işlerimizi elimizden alacak mı diye soranlar oluyor. Biz bu teknolojiyi düşman değil, yeni bir yol arkadaşı olarak görüyoruz. Belediyecilik artık sadece asfalt dökmekle ilgili değil; veriyi okumak, zekâyla yönetmek ve insanı merkezde tutarak geleceği bugünden kurmak zorundayız. CEOR da bu anlayışın ürünüdür” dedi.

Konuşmasını ekibe teşekkür ederek ve yurttaşlara çağrıda bulunarak tamamlayan Başkan Kurt, “Bu başarı kolektif aklın ürünüdür. Gelin birlikte kuralım geleceği. Çünkü biz inanıyoruz: Geleceği kaçırmamanın en garantili yolu, geleceği başlatanlardan biri olmaktır. Odunpazarı Belediyesi olarak bu dönüşümü başlattık. Hem halkımız için, hem çalışanlarımız için, hem de Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmak için” sözleriyle lansmanı noktaladı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi