Odunpazarı Belediyesi'nde meclis toplantısı gerçekleşti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Belediyesi'nde meclis toplantısı gerçekleşti
A
a

Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantıları 11. birleşim 1. oturumda Başkan Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantıları 11. birleşim 1. oturumda Başkan Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Odunpazarı Belediyesi haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11 ve 12’nci maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken 7 ve 8’inci maddeler oy birliği ile geri çekildi. İmar kararı ile ilgili olan maddeler hakkında konuşan Başkan Kurt, “Bu maddelerle ilgili çekincemiz var. Yeni bir imar kararı almanın doğru olmadığını düşünüyorlar. İki maddenin geri çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 1’inci madde olan “Orman Kanunu'nun Ek 16'ncı Madde Uygulaması” için bir asil ve bir yedek bilirkişi belirlendi. Buna göre asil üye Selahattin Özkaya, yedek üye ise Cevat Karataş seçildi. Öte yandan bir sonraki meclis toplantısının 6 Haziran Perşembe günü yapılmasına karar verildi.

KATLİAMA SESSİZ KALIYORLAR

CHP ve AK Parti grubu Gazze’de yaşanan zulüm dolayısıyla basın açıklaması yapıp ortak bildiri imzaladı. Yaşanan soykırımı lanetleyen meclis üyeleri, mazlum insanların yanında olduklarını vurguladı. Gazze katliamı hakkında konuşan Başkan Kazım Kurt, “Ne yazık ki mazlum milletin nefesi yetmiyor bu katliamı anlatmaya. Bu işler sessiz kalınınca daha da büyüyor. Geçmiş dönemlerde Boşnak, Çerkes soykırımları oldu. Ses çıkmayınca, itiraz olmayınca bu soykırım sürdü. Aylardır Filistin’de katliam var. Bütün dünya sessiz kalıyor. Bu konudaki cesaretlerinden dolayı meclis üyelerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

SAYIŞTAY İTİRAZ ETTİ

İstanbul’da bir apartmanın çökmesi hakkında konuşan Başkan Kurt, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Kurt, “Kötü yapıların yenilenmesinin zorunluluk olduğunu vurguluyoruz. İnşaat mühendisleri odası ile 3 belediye protokol imzaladık. Ama bu tespitin karşılığında ücret ödememizin yanlış olduğunu Sayıştay bize söyleyerek ‘yapmayın’ dedi. Biz iyi bir şey olsun diye bu protokolü imzaladık. Doğru bir iş yaptığımızı zannediyorduk. Ama ne yazık ki Sayıştay bizim değil inşaat mühendislerinin bu işleri yapamayacağını bildirerek bahane üretti ve itiraz etti” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi