Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak 100 baz puan indirerek yüzde 40,5’ten yüzde 39,5’e çekti. Faiz indirimi ile birlikte, gecelik vadede borç verme faizi yüzde 43,5’ten yüzde 42,5’e, gecelik borçlanma faizi ise yüzde 39’dan yüzde 38’e düşürüldü.
Merkez Bankası açıklamasında enflasyonda ana eğilimin yükseldiğine dikkat çekilerek, talep koşullarının dezenflasyonist düzeyde olduğu ancak dezenflasyon sürecinin yavaşladığı belirtildi. Özellikle gıda fiyatlarındaki artışın enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturduğu vurgulandı.
Banka, fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini ve bu kapsamda politika faizinde yapılacak adımların enflasyon verileri ve beklentileri doğrultusunda şekilleneceğini bildirdi. Enflasyon görünümünde ara hedeflerden sapma olması halinde para politikası sıkılaştırılacak.
Ayrıca, kredi ve mevduat piyasalarında beklenmedik gelişmeler yaşanması durumunda parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati tedbirlerle destekleneceği, likidite koşullarının yakından takip edileceği açıklandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Taraf olmayan bertaraf olur!
Tarkan Demir
CHP’de saflar netleşti
Kerem Akyıl
Meğer kendimize kötülük yapıyormuşuz!
Ümit Polatbaş
Sanayi bölgesindeki eski yapılar için uyarı!
Kaan Özcan
Susuz bir hayat düşünülemez…
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy