Mehmet Şimşek ve İstiklal Marşı

Herkesin merakla beklediği kabine açıklandı, Böylece en çok merak edilen ismin, yani Mehmet Şimşek’in de Maliye Bakanı olduğunu öğrenmiş olduk

5 Haziran 2023 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Herkesin merakla beklediği kabine açıklandı, Böylece en çok merak edilen ismin, yani Mehmet Şimşek’in de Maliye Bakanı olduğunu öğrenmiş olduk. Mehmet Şimşek Batmanlı Kürt bir ailenin çocuğu. Ben ekonomi bilgisinin abartıldığını düşünüyorum. Ancak yine de hakkını teslim edelim; ortalamanın üzerinde iyi bir ekonomist olduğunu ortada. Hele ki 5 senelik Damat Berat Paşa – Nurettin Nebati döneminden sonra piyasalara ilaç gibi gelecektir. Sayın Şimşek’in yapısal reformlar yapabileceğini zannetmiyorum. Ama en azından günü kurtaracaktır. Uluslararası finans çevreleriyle iyi ilişkileri olduğu için, ülkemize borç para getirebilir. Şu sıralar en çok yeni bir borç paraya ihtiyacımız var.
Mehmet Şimşek gerçekçi bir ekonomist. Nitekim “Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır” diyerek bir duruma işaret etmiş.
Sayın Şimşek’ten ekonominin toparlanmasını bekliyoruz. Bunun için işsizliğin artması, yatırımların azalması gerekecek. Milletçe sabretmemiz gerekecek. Ancak bu bedeli ödememiz lazım. Yoksa Arjantin gibi oluruz. Adamlar popülist politikacılar yüzünden 40 senedir toparlanamıyor.
Türkiye’de kimse Kürt veya Türk diye ayrımcılığa uğramaz. Sayın Mehmet Şimşek gibi Maliye Bakanı da olabilir, Fahrettin Koca gibi Sağlık Bakanı da olabilir, Cemal Gürsel gibi Cumhurbaşkanı da olabilir. Bu isimler eleştiriliyorsa da vazifelerini iyi yapamadıkları için eleştirilir. Kimsenin aklına Kürtlük – Türklük – Çerkezlik – Lazlık gelmez. Hepimiz can – ciğer kardeşiz. Kimsenin aklına etnik ayrımcılık yapmak gelmez.
Asıl etnik bölücülüğü yapanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilme şerefine nail olan, ama buna karşın İstiklal Marşı’nı okumaya tenezzül etmeyen YSP’li milletvekilleridir. İstiklal Marşını biz yedi düvele karşı savaşarak ve mürekkep yerine kanımızı kullanarak yazdık. İstiklal Marşını protesto edenler, Kürt – Türk omuz omuza çarpışan Kuvvayi Milliyecilerin karşısında olanlardır.
İstiklal Marşını protesto edenler, Antep’i, Maraş’ı, Urfa’yı işgal eden Fransızların yanında olanlardır…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
the beginner 5 Haziran 2023 15:11

Keşke bunu seçimden önce yazabilseydiniz.

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi