Yanlış hesap yetim hakkına giriyor

TÜİK, TÜFE kapsamındaki maddelerin fiyatını “Kamuoyu yanlış yorumluyor ve bu da yanlış anlamalara yol açıyor” diyerek Nisan 2022’den sonra açıklamayı durdurmuştu. Tabii hemen mahkemeye verildi ve mahkeme TÜİK’i haksız bularak enflasyonu neye göre hesapladığını kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirtti. Fakat bu mahkeme kararı da hiçe sayıldı.

10 Temmuz 2024 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
TÜİK, TÜFE kapsamındaki maddelerin fiyatını “Kamuoyu yanlış yorumluyor ve bu da yanlış anlamalara yol açıyor” diyerek Nisan 2022’den sonra açıklamayı durdurmuştu. Tabii hemen mahkemeye verildi ve mahkeme TÜİK’i haksız bularak enflasyonu neye göre hesapladığını kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirtti. Fakat bu mahkeme kararı da hiçe sayıldı. Son olarak TÜİK tüm maddeler için ağırlık açıklamaya da son verdi.
Yani efendimizin istatistik kurumu bir enflasyon hesabı yapıyor ama bunu neye göre yaptığını millete açıklamıyor. Muhtemelen diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore’de de böyledir.
Ancak geçtiğimiz günlerde TÜİK’in hesapları basına sızdırıldı. Buna göre asrın en büyük hükûmetinin istatistik kurumu, komik denilecek fiyatlara göre enflasyon belirlemiş. Hemen örnekler verelim.
TÜİK hesabına göre dana eti fiyatı Nisan 2022'de 111 lira iken Haziran 2024'te 433 liraya, süt fiyatları 10 liradan 29 liraya, zeytinyağı fiyatları 64 liradan 113 liraya, kira fiyatları 1.408 TL'den 5 bin 845 liraya, doktor muayene ücreti 28,22 TL'den 33,69 TL'ye, taksi ücreti ise 21 TL'den 75 TL'ye çıkmış oluyor. 
Şimdi bütün AK Partililere sesleniyorum; bana litresi 113 liradan zeytinyağı bulsunlar, bir ton almaya hazırım.
Doktor muayenesi için 33 lira 69 kuruş diyorlar. Geçtim doktoru, bana bu ücrete çalışacak bir veteriner bulun, eşek gibi anırmaya hazırım.
Milletle dalga mı geçiyorsunuz? 
Sizin icat ettiğiniz enflasyon rakamlarıyla vatandaşın maaşları belirleniyor. Enflasyonu yanlış hesaplamak, yetimin hakkına girmektir.

Eskişehir iyi gidiyor 

Eskişehirspor, daha önce Anadolu Üniversitesi forması giyen Hüseyin Tokmak ile anlaştı. Futbolseverler olarak milli takımın maçlarına kilitlendik ve Eskişehirspor’daki gelişmelere uzak kaldık.
Ancak Ulaş Entok yönetiminin başarılı bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Takıma önemli takviyeler yapıldı ve inşallah 3’üncü lige çıkacağız.
Profesyonel liglere çıkmak, Eskişehir’in sorunlarını çözmeyecek. Elbette müşterek bahisten belli bir para kazanacağız. Ancak harcamalarımız da artacak. Yine de bir şekilde şu amatör kümeden kurtulmamız lazım. Ulaş Entok ve yönetim kurulu üyelerini destekliyoruz. Taraftar olarak yeni sezonda da üzerimize düşeni yapacağız. Yeter ki yöneticilerimiz iyi çalışsın ve Eskişehirli işadamları takıma destek versin.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi