Eskişehir seçimlerinde istediğini alan parti CHP oldu. Eskişehir’in 7 olan milletvekili sayısı 6’ya düşmesine karşın CHP’liler bir önceki döneme nazaran 1 milletvekili yüksek alarak, Ankara’ya 3 vekil gönderdiler.
CHP’li milletvekillerinden ikisi zaten yeni isimler değil. Hem Utku Çakırözer’in hem de Jale Nur Süllü’nün ne tip performans çizeceğini biliyoruz. Her iki isim de çok tecrübeliler. Hem partilerini iyi temsil edecek hem de Eskişehir’in sorunlarını gündeme getirirler. İbrahim Arslan ise TBMM’nin çok tanınan bir milletvekili olabilir. Bir televizyoncu olarak söylüyorum, tartışma programlarının aranan ismi olacak ve CHP’yi temsil edecektir. Ben Arslan’ın Türkiye çapında adından söz ettireceğini zannediyorum.
AK Partili Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan’ın önce teşkilatlarıyla tanışıp kaynaşması gerekecek. Seçimden önce yaptığımız eleştirileri “Siyasi çıkarı gereği öyle konuşuyor” diye yorumlayanlar oldu. Oysa ki – mesela ben – seçimden 3 ay önce de AK Parti’nin iki milletvekili çıkaracağını söylüyordum. “Bari bu milletvekilleri Eskişehirli olsun” diye düşünüyorduk. Ancak her iki AK Partili vekilin de Eskişehir’le uzaktan - yakından alakaları yok. Yine de elimizdeki vekiller bunlar ve kendilerinin kalbini kırmadan kentimiz için çalıştırmalıyız. İyi niyet pek çok sorunu çözer. Eğer ki hem Dönmez hem de Gürcan “Ben bu şehrin milletvekiliyim, bu şehre hizmet etmek benim boynumun borcudur” diye düşünürlerse mesele kalmaz. Netice itibarıyla Kemal Unakıtan da Eskişehirli değildi ama iyi niyetliydi ve kentimizi büyük hizmetlerde bulunmuştu.
İYİ Partili Nebi Hatipoğlu’nun ise önemli işler başaracağına inanıyorum. Sayın Hatipoğlu özellikle Eskişehirspor’a önemli katkılar sağlayacaktır. Söz konusu Eskişehirspor olunca siyasi farklılıkları bir köşeye bırakmamız lazım. Hatipoğlu’nun bu konuda sinerji yaratacağına eminim. Hatipoğlu 28 Mayıs’ta partisi iktidarda olursa kente büyük yatırımların gelmesini sağlayacaktır. Ancak muhalefette kalsa bile kentin pek çok yatırım almasına önayak olacaktır.
Milletvekillerinin kendi partileri içinde güç olması kadar doğal bir şey yok. İyi çalışan milletvekilleri kendi partileri içerisinde giderek güçlenecek, en nihayetinde de 10 ay sonraki yerel seçimlerde belirleyici olacaktır.
Sakın yerel seçimlerin 10 ay sonra olacağını düşünmeyin. Çünkü aday belirleme süreci çok daha önce başlayacaktır.
Hatta başladı bile…
Bu konuda AK Parti’nin işi biraz zor gibi gözüküyor. Ancak Millet İttifakı milletvekilleri, kendi şehirlerinde partilerinin kazanması için mücadele edecektir. Mademki Eskişehir’de Millet İttifakı öndedir, bu durum yerel seçimlere de 1 – 0 önde başlayacakları anlamına gelir.
tcg anadolu 22 mayısta porsukta halkın seyrine açılacaktır eskişehir halkına duyurulur imza ismail saymaz
Hangi parti olursa olsun eskişehir millet vekilleri yatar çalışmaz.lütfen rahatsız etmeyiniz,tşk.
Ellere var da Eskişehir’e yok mu?
Tarkan Demir
Almanya Ahmet Ataç’ı örnek alıyor
Kerem Akyıl
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy