Ahmet Ataç 15 02 2024

Turizmde çıtayı yükseltmeliyiz

8 Mayıs 2023 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Havaların düzelmesiyle birlikte Eskişehir’e turistler akın etmeye başladı. Kentimize gelen her misafir bizi mutlu ediyor. Hem Eskişehir’in ekonomisini canlandırıyorlar hem de güzel şehrimizi beğenmeleri bizi gururlandırıyor.
Eskişehir’in turist çekiyor olması tamamıyla belediyeciliği iyi yapmasından kaynaklanıyor. Ancak bu turist sayısı yetmez. Bizim turizmde bir basamak yukarı çıkmamız lazım. Bu da yabancı turisti çekerek olur.
Özellikle Frigya vadisi yabancı turistlerin ilgisini çok çekecektir. Bu arada kentimizdeki göletlerin tamamında plajlar oluşturmamız lazım. Avrupa’da böyle tatlı su kaynaklarında yüzülebiliyor. Bizim de bu işe yatırım yapmamız gerekiyor. Ayrıca Kızılinler Termal Turizme hemen kazandırılmalı.
İnönü ilçemiz sportif havacılıkta bir dünya markası. Burayı da yerli – ve yabancı turisti çekmek için kullanmalıyız.
Bu arada Eskişehir’in topraklarından tarih fışkırıyor. Arkeolojik kazılara – Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi – destek vermemiz gerekiyor. Türkiye’deki arkeolojik kalıntıların onda biri Almanya’da olsaydı, bütün dünyadan turist çekerlerdi.
Eskişehir olarak ne kadar büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğumuzun farkında değiliz. Potansiyelimizi hayata geçirsek, en az bir organize sanayinin kent ekonomisine yaptığı kadar katkı sağlarız.
 
Karar güzel ama eksik
Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 13 ilde vergilendirmede basit usul düzenlenmesi yapıldığını müjdelenmişti. Pazar esnafı giderleri azalacağı için bu kararı sevinçle karşılarken, sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşanmasını da bekliyor.
Şimdi bu uygulamayla fiyatların yarı yarıya düşeceğini zannetmeyin. Ancak yüzde 10 – 15 oranında fiyat azalması yaşanabilir. Ki bu hiç de az bir rakam değil.
Bir ülkede devlet ne kadar az vergi alırsa, o ülkede ekonomi o kadar canlanır. Hükûmeti bu vergi indiriminden dolayı tebrik ediyorum. Bir Eskişehirli olarak daha ucuza sebze – meyve yiyeceğim için mutlu oldum. Ancak kararı eksik buluyorum; 13 ilde değil, 81 ilde uygulanması çok daha iyi olacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi