Satürn'ü anlamak

Hiç düşündünüz mü bu hayatın içinde zamana kalite kazandıran nedir diye? Belki buna şu an verebileceğiniz bir çok cevabınız vardır ancak bu cevaplara dönüp bakarsak ne kadarı ruhsal tarafımızı besliyor? Eğer cevapların çoğu dünyevi konular üzerineyse ne çıkarmamız gerekir?

16 Aralık 2022 10:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Hiç düşündünüz mü bu hayatın içinde zamana kalite kazandıran nedir diye? Belki buna şu an verebileceğiniz bir çok cevabınız vardır ancak bu cevaplara dönüp bakarsak ne kadarı ruhsal tarafımızı besliyor? Eğer cevapların çoğu dünyevi konular üzerineyse ne çıkarmamız gerekir?
Aslında hepimizin zamanı algılama şekli farklı, aynı zaman dilimini paylaşıyor olmamız birebir aynı nitelikleri yükleyeceğimizi temsil etmez. Bu yüzden bizim zamanımız nasıl daha verimli ya da kaliteli hale gelir sorusu yine kendi özümüze özeldir. Aslında astrolojide de bu böyledir. Satürn gezegeni zaman ile ilişkilidir 7. Katmanda yer alıyor oluşu zaman kavramının ötesine de taşıyabilir onu. Satürn her zaman kısıtlayıcı ve disipline eden yanı ile tanınmaktadır ancak aslında buna ölçülü olma noktasından da bakmamız mümkündür. Neden dersek eğer, zaman vermek bir ölçme biçimidir. Ve en önemli kavramdır. Satürn gezegeni doğum haritanızda hangi evde yer alıyorsa o ev dünyaya geliş amacınızda deneyimlemeniz gereken noktaları temsil ederken aynı zamanda niye burada olduğunuzu anlamanızı sağlayıp, sorumluluk almanız gereken alanın belirleyicisi olur. Peki sadece bu kadar mı hayır, tam karşısında bulunan ev ise size elde edeceğiniz en üst potansiyeli sunar. Yani karşıt ev. Satürn’ü daha iyi algılamak isterseniz eğer dünyayı bir futbol sahası gibi düşünmeniz yeterlidir. Siz sınırları belli olan bir oyun alanı içindesinizdir, bu sınırlar zamandır. Eğer o sınırlar olmasa maç hiçbir zaman 90 dakika süremez ve eğer ki sınırları olmasa hiçbir anlamı ve keyfi kalmaz değil mi?

Satürn sınırları çizmek ile kalmaz bu maçın kurallarına siz uyana kadar da düdüğü kulağınızın dibinde çalmaya devam edebilir. Eğer kural ihlali yapmazsanız size ne düdük çalacaktır, ne kart kalkacaktır. Bu noktalar da Satürn döngülerine de benzetilebilir. İşte bu mantık üzerinden yaşamınızda aslında neresi kurallara uygun bir şekilde size kalite ve anlam kazandıracak anlayabilirsiniz.Evrenin yaşı üzerinden bir zaman hesabı yaparsak insan ömrü 8-10 saniyeye tekabül edebilir. Satürn bu noktada bir mantıktır, hedeftir. Evren hesabı ile size bu 8-10 saniyeye anlam hediye eder. Şimdi hayatı yeniden düşünmenin zamanı değil mi? Yeni yıla girmeden önce bu uzun gibi görünen ancak akıp giden zamanı güzelleştirmek bizim elimizde. Şimdi bi bakalım Satürn hangi evinizde ve hangi burçta yer alıyor? Karşıt evde neler var? Üzerine konuşmak güzel olacaktır. Sevgiler, Tülin.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi