Olmayan 99 tesisin açılışı

Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısı her zaman olduğu gibi tartışmalar içerisinde gerçekleşti

4 Mayıs 2023 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısı her zaman olduğu gibi tartışmalar içerisinde gerçekleşti. Son olarak AK Partili üyeler, “Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir’e geldi ama bir açılış bile yaptıramadınız” ifadelerinde bulundu.
Yani bir anlamda, “Siz CeHaPe’liler hiçbir icraat beceremiyorsunuz” demeye getirdiler.
Şimdi Hazreti Mevlana’nın dediği gibi bir lafa bakmak lazım; laf mı diye, bir de o lafı edene bakmak lazım; adam mı diye…
AK Partililerin “Adam” olduklarına eminim ama ettikleri lafın ciddiye alınacak yanı yok...
Bir kere “Siz niye açılış yaptıramadınız?” demek için, kendi Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir’e geldiğinde açılış yaptırmaları gerekirdi. AK Partililer her ne kadar “Tayyip Erdoğan’a 99 tane açılış yaptırdık” deseler de, bu ettikleri lafa kargalar bile güler…
Sevgili AK Partililer, bırakın tesbih gibi 99 tane açılış yapmayı, kamuoyuna 9 tane açılışın ismi bile veremediler. Hayır diyorlarsa ki, “Bu Kerem Akyıl yalan söylüyor; işte açılışını yaptığımız 99 tane tesisin tam ve eksiksiz listesi.!..” o listeyi de burada yayınlarım.
Lakin bunu yapamazlar; çünkü ortada 99 tane tesis filan yok. Sadece 99 tane yalan var.
Hodri meydan!..
 

Sığınmacılar gitmeden değişmez

Eskişehir’de kiralık ev bulmak konusunda yaşanan büyük sıkıntı deprem felaketinden sonra arttı. Maalesef Eskişehir’de hem konut kiraları, hem de konut fiyatları anlamsız bir şekilde arttı.
Yaşanan bu artışın çeşitli sebepleri var.
Öncelikle enflasyon nedeniyle mülk sahipleri kiralarını artırıyor. Bunun ötesinde Eskişehir’de uzun süredir yeni arazilerin imara açılmaması da görülüyor. Bu konuda elbette Büyükşehir Belediyesi’ni suçlayabiliriz. Öte yandan yaşanan depremler de acı bir gerçek. Dolayısıyla yeni imar alanlarının açılmasında biraz ağır davranılmasını anlayışla karşılıyorum.
Gayrimenkul fiyatlarınındaki artışın en önemli sebebi ise mülteciler. Ülkemizde resmi rakamlara göre 3 milyon 400 bin. Ancak gayrı resmi rakamlarla bu sayının epey arttığını tahmin ediyoruz. Konut fiyatlarındaki artışın en önemli sebebi bu sığınmacılar.
Türkiye’de sığınmacıları kapı dışarı etmeden hiçbir sorunu çözemeyiz. Buna Eskişehir’deki abartılı kira fiyatları da dâhil…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yakup 8 Mayıs 2023 17:41

Eskişehir sadece visnelikten ibaret değil. İlçelerede de hizmet var 99 açılış içinde ilçelerde var.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi