Odunpazarı Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının ilk toplantısında Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrılması oy çokluğu ile kabul edildi. Odunpazarı belediyesi bu kararı, Kıbrıs Rum kesiminin tanınmasına bir tepki olarak aldı.
Odunpazarı Belediyesi’nin Kıbrıs Türk davasına sahip çıkması elbette çok güzel bir şey. Ayrıca Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın aldığı, Kıbrıs Rum kesimine büyükelçi atama kararı kabul edilemez. Kuşkusuz burada A Dışişleri Bakanlığının tarihe geçecek beceriksizliğinin büyük payı var. Öte yandan Orta Asya’daki kardeşlerimizin aldığı karar da onların hesabına utanç vericidir.
Bütün bunlara karşın Odunpazarı Belediyesi’nin Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden ayrılması yanlış bir karar. Odunpazarı Belediyesi’ne düşen, papaza kızıp oruç bozmak değil, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Kıbrıs davasını sonuna kadar savunmaktır. Umarım Odunpazarı Belediyesi aldığı kararı yeniden gözden geçirir.
Millet düşmanı olan bir kişi, Atatürk Kültür Merkezi’nden çıkan Özgür Özel’e tokat attı. Saldırgan gözaltına alınırken, Özgür Özel hızla bölgeden uzaklaştırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel'e saldıran şahsın gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Sayın Özel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez. Saldırgan hukuk önünde hesap verecektir" ifadelerinde bulundu.
Saldırgana “Millet Düşmanı” dedim. Çünkü bir kişinin CHP’yi ve Özgür Özel’i sevmeme hakkı elbette bulunuyor. Ancak bu durumu sözlü olarak protesto şeklinde dile getirmektense, Özel’e yumruk atması, milli barışın altına dinamit sıkıştırmakla eşdeğerdir.
Millet olarak gittikçe gerginleşiyoruz. Türkiye’nin bir an evvel toparlanması gerekiyor. Yoksa bu gerginlik hepimizin başına bela olacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Okul arazileri de mi satışa çıkartılacak?
Kerem Akyıl
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy