Odunpazarı hata yaptı

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının ilk toplantısında Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrılması oy çokluğu ile kabul edildi. Odunpazarı belediyesi bu kararı, Kıbrıs Rum kesiminin tanınmasına bir tepki olarak aldı

5 Mayıs 2025 07:35
A
a

Odunpazarı Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının ilk toplantısında Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden ayrılması oy çokluğu ile kabul edildi. Odunpazarı belediyesi bu kararı, Kıbrıs Rum kesiminin tanınmasına bir tepki olarak aldı.

Odunpazarı Belediyesi’nin Kıbrıs Türk davasına sahip çıkması elbette çok güzel bir şey. Ayrıca Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın aldığı, Kıbrıs Rum kesimine büyükelçi atama kararı kabul edilemez. Kuşkusuz burada A Dışişleri Bakanlığının tarihe geçecek beceriksizliğinin büyük payı var. Öte yandan Orta Asya’daki kardeşlerimizin aldığı karar da onların hesabına utanç vericidir.

Bütün bunlara karşın Odunpazarı Belediyesi’nin Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden ayrılması yanlış bir karar. Odunpazarı Belediyesi’ne düşen, papaza kızıp oruç bozmak değil, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Kıbrıs davasını sonuna kadar savunmaktır. Umarım Odunpazarı Belediyesi aldığı kararı yeniden gözden geçirir.

 

Gittikçe geriliyoruz 

Millet düşmanı olan bir kişi, Atatürk Kültür Merkezi’nden çıkan Özgür Özel’e tokat attı. Saldırgan gözaltına alınırken, Özgür Özel hızla bölgeden uzaklaştırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel'e saldıran şahsın gözaltına alındığını, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Sayın Özel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez. Saldırgan hukuk önünde hesap verecektir" ifadelerinde bulundu.

Saldırgana “Millet Düşmanı” dedim. Çünkü bir kişinin CHP’yi ve Özgür Özel’i sevmeme hakkı elbette bulunuyor. Ancak bu durumu sözlü olarak protesto şeklinde dile getirmektense, Özel’e yumruk atması, milli barışın altına dinamit sıkıştırmakla eşdeğerdir.

Millet olarak gittikçe gerginleşiyoruz. Türkiye’nin bir an evvel toparlanması gerekiyor. Yoksa bu gerginlik hepimizin başına bela olacak.

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi