Millete “Fedakârlık” düştü

Yaptığı açıklamalarla Nasreddin Hoca fıkralarını aratmayan Türkiye İstatistik Kurumu, yıllık enflasyonun yüzde 75,45 olduğunu açıkladı.

5 Haziran 2024 08:00
A
a
Sütiş Eskişehir

Yaptığı açıklamalarla Nasreddin Hoca fıkralarını aratmayan Türkiye İstatistik Kurumu, yıllık enflasyonun yüzde 75,45 olduğunu açıkladı. Hepimiz biliyoruz ki bu rakamlar gerçekçi değil. Üstelik TÜİK’in enflasyon sepetine hangi ürünleri koyduğunu da bilmiyoruz. Eskiden bu ürünler kamuoyuna açıklanırdı. Şimdi ise gizleniyor. Dolayısıyla vatandaşın devletin açıkladığı enflasyon rakamlarına olan inancı sarsılıyor.

Enflasyon rakamları neden önemli? Çünkü yakında memur ve emeklilere yapılacak maaş zamları enflasyona göre belirlenecek. Uzmanlar 6 aylık enflasyon oranının yüzde 24 ve 27 arasında açıklanacağını tahmin ediyor. Bu durumda emekli ve memurların alacağı zamlar da bu seviyede olacak. Yani TÜİK’in 6 aylık enflasyonu rakamlarını yüzde 40 olarak açıklamasıyla, yüzde 24 olarak açıklaması arasındaki bedeli, yine vatandaşlarımız ödeyecek.

Bir diğer kötü haber de asgari ücrete zam gelmeyecek olması. Geçen sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücretlinin sayısı sürekli abartılıyor. SSK (4a) statüsünde 16,4 milyon çalışan bulunurken, 6,6 milyonu asgari ücretli. Yani yüzde 50-60'lar yanlış. Asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin oranı yüzde 40'tır" demişti. Sayın Işıkhan muhtemelen haklı. Ancak yine de ortada utanılacak bir durum var. Çünkü asgari ücret demek, o ülkede alınabilecek en düşük ücret demektir. Mesela AB ortalaması yüzde 9’dur. Sayın Işıkhan’ın kendi açıkladığı yüzde 40 oranından utanması lazım.

Özetlemek gerekirse vatandaşımız için kemerlerin daha da sıkılacağı çok zor bir dönem başlıyor.

Hükûmet vatandaştan yine fedakârlık bekliyor. Ancak kendi lüks yaşamlarından fedakârlık yapmıyorlar.

 

Pilotlar kendilerini feda etmiş

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığından kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı, Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi’nde düştü ve uçakta bulunan Eskişehirli Hava Pilot Albay Gökhan Özen ve Hava Pilot Albay Uğur Yıldız şehit oldu.

Kazanın ayrıntılarını öğrenince gözlerimiz yaşardı. Çünkü uçağın çakıldığı tarlada çalışanlar, 5’i çocuk 15 kişi olduklarını, pilotların kendi üstlerine düşmemek için çok zor bir manevra yaparak az ileride çakıldıklarını belirttiler. Yani kahraman askerlerimiz belki kendilerini kurtarabilecekken, vatandaşların hayatını kurtarmak için şehit olmayı tercih etmişler.

İnsan Türk Milleti’ne has bu fedakarlıkları görünce çok duygulanıyor. Ordumuza olan güveni bir kat daha artıran bu elim olayda şehit olan pilotlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dileriz.

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi