Kapaklı AK Parti’ye “Kapak” olsun

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ / Kapaklı İlçe Belediye Başkanı olan AK Partili Mustafa Çetin öyle bir açıklama yaptı ki, AK Partilileri sus – pus etti.

24 Haziran 2024 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ / Kapaklı İlçe Belediye Başkanı olan AK Partili Mustafa Çetin öyle bir açıklama yaptı ki, AK Partilileri sus – pus etti.
AK Partili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, son meclis toplantısında maaşları ödeyemediklerini açıkladı ve “İller Bankası’ndan gelen ödemeler maaşların üçte birine denk geliyor. Bu ay ikramiye ve Kurban Bayramı maaşını da vermemiz gerekiyordu” diyerek personel maaşlarını bile ödeyemeyeceklerini açıkladı.
Çünkü hükûmetimiz Sarayların ve İstanbul Boğazını mesken tutup viski kadehlerini birbirine tokuşturan AK Müteahhitlerin doymak bilmez iştahından, memuruna maaş verecek parayı bulamıyor.
Mesele Kapaklı’nın borç yükü altında bir belediye olması değil. Mesele hükûmetin belediyelerin hak ettiği paralara bile el koyuyor olması.
Hani bazı AK Partililer diyorlar ya, “CeHaPe’liler reklama para ayırdı. Şimdi işçileri kırıyorlar…” Hah işte! Bunu söyleyen AK Partililere, Kapaklı Belediye Başkanının söyledikleri “Kapak” olsun!..
Ülke olarak 22 senelik israf politikasının bedelini ödüyoruz. Aslında ödemeye de yeni başladık. Dolayısıyla önümüzdeki 5 yıl içerisinde ne hükûmetten ne de belediyelerden ciddi yatırım beklemeliyiz. Belediyeler personel giderlerini versinler, rutin vazifelerini yapsınlar, bunu bile başarı olarak görmek lazım.
Bu arada önemli bir hatırlatma yapalım. Kapaklı Belediye Başkanı yeni göreve gelip de “CeHaPe Belediyesi”nden” enkaz devralmadı. Belediye Başkanı Mustafa Çetin 2019’dan beri belediye başkanı. 
Dedim ya; Kapaklı Belediyesi kapak olsun!..

Hep muhalefetin suçu bunlar

Sivrihisar ilçesinin Dümrek mahallesinde, hububat hasadı başladı. Biçerdöver vasıtasıyla yapılan buğday hasadında çiftçiler dönümden ortalama 300 kilogram verim elde ediyor. Peki dekar başına 300 kilogramlık buğday hasadı iyi bir şey mi?
Hemen rakamları konuşturalım. Dünyada dekar başına buğday hasat ortalaması 326 kilo. Yani bu açıdan baktığımız zaman ortalamanın biraz altındayız. Ancak gelişmiş memleketlerde dekar başına 500 kilonun altında buğday hasat edilmiyor.
Yani ülkemiz gelişmiş ülkeler sıralamasında değil, net bir şekilde gelişmemiş ülkeler sınıfında bulunuyor.
Tabii hep muhalefetin suçları bunlar. 
Bu arada hasat edilen tarım arazilerinde ise sapın az oluşu ileriki dönemlerde saman sıkıntısını yaşanacağı konusunda bilgi veriyor. Ki bu da zaten çöken besiciliğin bir daha çok zor toparlanacağı anlamına gelecek.
Özetlemek gerekirse üretemediğimiz için, faiz lobisini beslemekle meşgul olduğumuz için seneye ekmeği de eti de daha pahalıya yiyeceğiz.
Ah şu muhalefet yok mu?
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi