Ahmet Ataç 15 02 2024

İçimiz rahat uyuyalım

Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol kapsamında eğitimleri tamamlayan mühendisler, saha çalışmasına Sazova Mahallesi’nden başladı. Bu çalışmaların Eskişehir’imize hayırlı olacağına eminim.

3 Mayıs 2023 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol kapsamında eğitimleri tamamlayan mühendisler, saha çalışmasına Sazova Mahallesi’nden başladı. Bu çalışmaların Eskişehir’imize hayırlı olacağına eminim.
Ülkemiz – maalesef – bir deprem bölgesinde ve biz bunun farkında değiliz. Ayrıca millet olarak da çok kolay kandırılıyoruz. Henüz 6 Şubat’ta yaşadığımız depremi de unuttuk gitti. Vatandaşın – en azından bir kısmı – fıtrat, kader, nasip veya kısmet diye uyutuldu. Avrupa’da değil 50 bin 500 kişinin ölmesini, 55 kişi böyle bir depremde ölse hükûmetler istifa eder.
Biz Eskişehir’e dönelim…
Uzmanlar her an 6,4 şiddetinde bir depremle sarsılacağımızı söylüyor. Kent olarak Türkiye ortalamasından daha iyi yapı stoğuna sahibiz. Ancak yine de tam olarak yapılarımızın sağlam olup olmadığını bilmiyoruz.
Eskişehir’de sert ve sağlam zeminlerde yapılan yapılar olduğu gibi, yumuşak ve kaygan zeminde de yapılarımız bulunuyor.
Yapı stoklarımızı acilen denetleyeceğimize inanıyorum. Böylece biraz daha rahat yatabiliriz. Biz tedbirimizi alalım, geri kalanında da Allah’a teslim olalım. Çünkü tedbir almazsak daha çok felaketlerle karşılaşırız.
 
AK Parti’ye geçmiş olsun
2 Eylül Caddesi’nde park hâlinde bulunan AK Parti’nin seçim otobüsüne bir saldırı düzenlenmiş. Edinilen bilgiye göre organize olmayan bir saldırı. Zil zurna sarhoş olan bir kendini bilmez, önce AK Parti otobüsüne bir şeyler fırlatmış. Sonra çevreden gelen vatandaşların ikazları üzerine ağza alınmayacak küfürler savurmaya başlamış.
AK Partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Sanırım daha önce de bir seçim bürolarına, densizin biri taş atmıştı…
Bütün partiler ülkeyi daha iyi yöneteceklerini iddia ederek kolları sıvamış durumdalar. Milletçe inşallah düğüne gider gibi seçim sandığına gideceğiz. Hiç kimsenin milletin huzurunu kaçırmaya hakkı yok. Şahsın alkollü olması da suçunu hafifletmez. Ağzıyla içmesini bilmiyorsa, hiç içmeyecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Huzur 3 Mayıs 2023 18:22

Birde huzur ve Erenköy mahallesine baksınlar

1 0 Cevap Yaz
Osman 3 Mayıs 2023 10:46

velev ki binalar depreme dayanıksız çıktı ve binayı terk edin dediler...Kiralık ev yok ki kalmadı nereye çıkacağız çadırlaramı ?

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi