Hükûmet sucuktan tasarruf edecek

Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Festivalini geride bıraktık. Daha önce de belirttiğim gibi son derece başarılı bir festival gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hâbil Dökmeci ve mesai arkadaşlarını bir kere daha tebrik edelim.

11 Temmuz 2024 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Festivalini geride bıraktık. Daha önce de belirttiğim gibi son derece başarılı bir festival gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hâbil Dökmeci ve mesai arkadaşlarını bir kere daha tebrik edelim.
Şimdi gözler Sivrihisar’ın bir diğer şenliği olan Dövme Sucuk Festivaline çevrildi. Eskişehirliler olarak bu güzel festivali de merak ve “iştahla” beklemekteyiz. Ancak CHP’li Belediye Reisi Hâbil Dökmeci’den kötü haberi de aldık. Nasreddin Hoca Festivali uluslararası olduğu için engelleyemeyen sevgili hükûmetimiz, yerel bir festival olan Dövme Sucuk festivalini – maalesef – yasaklamış durumda.
Evet; yanlış okumadınız, hükûmet sucuk festivalini yasaklıyor. Bu saçma kararın gerekçesi ise tasarruf tedbirleri.
Şimdi bizi yöneten beyefendiler, Tevfik Fikret’in dediği gibi doymak bilmez bir iştaha sahipler. Yedikçe yiyorlar. Ne diyelim; “Doyunca, aksırınca, tıksırıncaya kadar” yesinler. Ancak vatandaşın sucuğuna da göz dikmesinler.
Sivrihisar Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla bir sucuk festivali yapıyorsa kime ne? Üstelik daha önce AK Partili Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü zamanında yapılan bu festivalin, yerel ekonomiye büyük katkıları olduğunu da biliyoruz. Yani şu ekonomik krizde Sivrihisarlı esnafın yüzü birazcık gülse kime ne ziyanı olur?
Sayın Dökmeci, bu konuda Bakanlığa bir yazı yazacaklarını ve söz konusu saçma yasağın kaldırılmasını isteyeceğini belirtti. Umarız olumlu ve mantıklı bir cevap alınır.
AK efendilerimiz tasarruf edeceklerse, buna sıra sıra dizdikleri ultra lüks özel uçaklarından, binlerce kişilik gösterişli koruma ordularından, saraylarından başlasınlar.
Sivrihisarlının yiyeceği iki dilim sucuğa da göz dikmesinler…

AK Partililer uzlaşmalıydı

AK Parti’de Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanları Ümit Sezer ve Emre Aydın’ın istifa etmesiyle birlikte yerlerine gelen isimler belli oldu. Odunpazarı İlçe Başkanlığına Engin Vural, Tepebaşı İlçe Başkanlığına da Muhammed Ali Kaya görevlendirildi.
Söz konusu isimlerin AK Parti çevrelerinde sürpriz olarak karşılandığını görüyoruz. Milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu’nun istediği isimlerin olmadığını görüyoruz. Aynı zamanda İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın da istediği isimlerin atanmadığı söyleniyor.
Özetlemek gerekirse AK Parti’de taraflar, “Sadece benim istediğim olsun” diye düşündükleri için, hiçbirisinin istediği olmamış gibi gözüküyor. Eğer ki taraflar kendi aralarında uzlaşmayı başarsalardı, ortak isimler üzerinde anlaşabilmiş olsalardı, Genel Merkez isteklerini geri çevirmezdi.
Buradan da anlıyoruz ki siyasette uzlaşmak çok önemli. Uzlaşmadığınız zaman hep beraber kaybediyorsunuz,

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi