Faydaları yok, zararları olmasın

Kullanılmayan Zafer Havaalanı yüzünden kurban edilen Hasan Polatkan Havaalanı’yla ilgili skandallar bitmiyor. Son olarak gazeteci Anıl Aksoy, CHP Milletvekillerinin konuyla ilgili değerlendirmelerini sormuş.

24 Mayıs 2024 08:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Kullanılmayan Zafer Havaalanı yüzünden kurban edilen Hasan Polatkan Havaalanı’yla ilgili skandallar bitmiyor. Son olarak gazeteci Anıl Aksoy, CHP Milletvekillerinin konuyla ilgili değerlendirmelerini sormuş. 
CHP’li Utku Çakırözer, yıllardır talep edilmesine karşın Eskişehir’e tarifeli seferler yapılmamasını eleştirmiş. Jale Nur Süllü ise, Ulaştırma Bakanlığı’nın Zafer Havaalanındaki beceriksizliğinin faturasını Eskişehirlilere ödettiğini belirtmiş.
Peki bu saçma proje 2023 yılında devletimize kaç paraya mal olmuş dersiniz. Tam 234 milyon liraya. Hani sevgili AK Partililer, “Fotokopi kağıtlarını önlü – arkalı kullanın; tasarruf yapacağız” diyorlar ya; kulakları çınlasın. Maşallah AK zenginlere tasarruf hiç yok. Onlar devletimizin kasasından yüz milyonlarca lirayı tıkır tıkır alıyor.
Bu arada CHP Milletvekili İbrahim Arslan’ın bir demecine de yer verelim; Ne diyor Arslan? “Gölge etmeyin, başka ihsan istemez…”
Gerçekten de AK Partililer bu şehre gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Hiçbir sorunu çözemedikleri gibi yeni sorunlar yaratıyorlar. Gitsinler devlet mallarını, vakıf adı altındaki tarikatlara peşkeş versinler. Ne bileyim? Mesela kamuya adam yerleştirip zekatlarını toplasınlar. Veya yandaş müteahhide ihale konusunda yardım etsinler. Yada fakir fukaraya yapılan sosyal yardımları nasıl üleştireceklerini kendi aralarında hesaplasınlar. Kısacası; her zaman yaptıklarını yapsınlar; Karun gibi zengin olsunlar.
Ama rica ediyoruz Eskişehir’le ilgilenmesinler. Faydaları olmuyor, zararları oluyor.

Mezar hırsızlarının insafı

Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri başarılı bir operasyon yaparak ellerinde Roma dönemine ait 15 adet madeni para bulunan kaçakçıları kıskıvrak yakaladı. Ayrıca şüphelilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ciddi miktarda uyuşturucu madde de ele geçirildi. 
Bizim nasıl bir tarihi miras üzerinde durduğumuz hakkında en ufak fikrimiz yok. Sadece Eskişehir’de bulunan tarihi eserleri gün yüzüne çıkartsak, koskoca İngiltere’nin sahip olduğu arkeolojik değerleri geçeriz. Ancak bu tarihi mirasa sahip çıkmak yerine kulağımızın üzerine yatıyoruz. Acilen Atatürk zamanında olduğu gibi büyük bir arkeoloji seferberliği yapmamız lazım. Çünkü tarihi hazinelerimizi bu örnekte görüldüğü gibi uyuşturucu müptelası mezar hırsızlarının insafına bırakıyoruz.

Şiddet her yerde

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’nde iki genç arasında gerçekleşen tartışma kısa önce kavgaya, sonra da bıçaklı saldırıya dönüştü. Bir öğrenciyle kurye arasında gerçekleşen kavgada neyse ki bıçaklanan öğrenci hayatını kaybetmedi. Kurye olan saldırgan ise emniyet görevlileri tarafından kısa sürede yakalandı.
Bilim, hoşgörü ve barışın hüküm sürmesi gereken üniversitelerde bile bıçaklı saldırılar yapılıyor. İki gencin aralarında paylaşamadıkları şey neydi? Bunu bilemiyoruz. Ancak az kalsın bir kişi mezara, bir kişi de ömrünün sonuna kadar hapse girecekti.
Maalesef ülkemizde huzur kalmadı. Herkes bir diğerine yan gözle bakıyor. Şunu artık fark edin; bu ülkede bir şeyler ters gidiyor.

Kutlu hayatını kaybetti

Eski Belediye Başkanlarımızdan Selami Vardar döneminde (1989 – 1994) Belediye Başkan Yardımcısı olan Akif Kutlu, 81 yaşında hayata veda etti. Eskiler çok iyi bilir; bir zamanlar Eskişehir’de kanalizasyon şebekesi bile yoktu. Her apartmanın bodrumunda foseptik çukurları olur, belediyeye ait vidanjörler buradan pislik çeker, hemen her gün mahallelerimiz lağım kokardı. Hele bir de şiddetli yağış olduğu zaman foseptik çukurları taşar, kedi iriliğinde lağım fareleri sokaklarda resm-i geçit düzenlerdi. İşte merhum Akif Kutlu, Eskişehir’i bu çağ dışı görüntüden kurtaran ekibin en önemli üyelerinden biriydi. Eskişehir’e katkısı çoktur. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Sevenlerinin başı sağ olsun…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
EA 24 Mayıs 2024 10:10

Zafer Havaalanı için yapılabilecek en mantıklı iş şu olabilir. Havaalanı tümüyle kapatılıp YÖK’e devredilir. YÖK orada bir “Zafer Havacılık ve Uzay Üniversitesi” kurar. Üniversite altında iki yıllık ve dört yıllık bölümler, Uçak Bakımdan, Kabin Hizmetlerine, Pilotajdan, İnsansız Hava Araçları Bölümlerine dek havacılıkla ilgili tüm bölümler açılır. Alanlarında iyi hocalar ve teknik elemanlar burada toplanır. İsterlerse Alper Gezeravcı da rektör olarak atanır, Gezeravcı da uzay anılarını anlatır, pilot hocalığı yapar. Havaalanı yakınına da öğrenci yurtları açılır. O işe yaramayan havaalanı işe yarar hale getirilebilir.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi