Farklı olmak zor ama güzel: Chocolat

Filme lezzetli bir film dersek yanlış olmaz, bol bol çikolata izliyoruz, hatta film bittiğinde çikolata yeme isteği doğuyor içimizde.

30 Haziran 2019 10:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere Chocolat yani Çikolata filminden bahsedeceğim. 2000’de vizyona giren İngiliz Amerikan ortak yapımı filmin yönetmen koltuğunda Lasse Hallström oturuyor. Oyuncu kadrosu ise, Juliette Binoche, Judi Dench, Alfred Molina ve Johnny Depp gibi isimlerden oluşuyor. IMDb’de 7,3 puanı olan bu filmin aynı zamanda 5 dalda Oscar adaylığı da bulunuyor. Haydi gelin detaylara göz atalım!

BAŞ KALDIRIYOR

Film küçük bir Fransız kasabasında geçiyor. Vianne ve kızı, bu küçük Fransız kasabasına taşınıyor. Burada çikolata dükkanı açıyor. Ancak sıradan, basit bir hayatı olan kasaba halkı ile Vianne pek de birbiriyle uyuşmuyor. Dindar, her Pazar kiliseye giden halkın üzerinde söz sahibi olduğunu düşünen Kont, Vianne’den hoşlanmıyor. Çünkü Vianne onlardan çok farklı. Kiliseye gitmediğini söylüyor, tüm dayatmalara baş kaldırıyor, kasabaya farklı bir soluk getiriyor. Güçlü kadın profiliyle Vianne, kasabada ezilenin yanında oluyor, onlara güç veriyor. Örneğin; eşinden sürekli baskı ve şiddet gören bir kadına el uzatıyor Vianne ondan güç alan kadın evini terk ederek, çikolata dükkanında çalışmaya başlıyor. Yine Vianne Kont’a inat dışlanmış bir karakter olan Roux’la aşk yaşıyor. Kısacası Vianne, bu küçük kasabada, tek başına, mütevazı hayatıyla devrim yapıyor.

GÜÇLÜ KADIN

Filmde en çok tanınan, öne çıkan isim Johnny Depp. Ancak eğer bir Depp hayranıysanız ve sırf onun için bu filmi izlemeye karar verdiyseniz baştan söyleyeyim, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz! Çünkü filmin gidişatında Depp geri planda kalıyor. Filme lezzetli bir film dersek yanlış olmaz, bol bol çikolata izliyoruz, hatta film bittiğinde çikolata yeme isteği doğuyor içimizde. Esas değerlendireceğimiz nokta tabi ki Vianne karakteri. Tarihte buna benzer bir çok olayla karşılaşabiliriz. Tüm kasabanın gözü üstünde olan Vianne, tüm değerleri topluma göre değil, kendi ahlâk yapısına göre oluşturuyor. Kont’un kasaba halkını kışkırtarak yaptığı baskılar onu yıkamıyor, aksine daha da güçleniyor ve örgütlenme yapıyor. Film üzerine konuşulacak, çözümlenecek çok nokta var aslında. Gerek imgeleriyle, gerek göndermeleriyle izleyiciye fazlasıyla mesaj veriyor film. Ama sizlere şunu söyleyebilirim; bu film içinizi ısıtacak, belki birilerine cesaret verecek. Yani izlediğinize pişman olmayacaksınız. Eğer izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi