Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehirli vekil yok

TBMM Başkanlığına AK Partili Numan Kurtulmuş seçildi. Bir dönem HAS Parti’de AK Parti’ye kök söktüren Numan Kurtulmuş, daha sonra bakanlık koltuğu verilerek partisini kapatmış ve AK Parti’ye katılmıştı.

9 Haziran 2023 09:02
A
a
Sütiş Eskişehir
TBMM Başkanlığına AK Partili Numan Kurtulmuş seçildi. Bir dönem HAS Parti’de AK Parti’ye kök söktüren Numan Kurtulmuş, daha sonra bakanlık koltuğu verilerek partisini kapatmış ve AK Parti’ye katılmıştı. Sayın Kurtulmuş genel olarak uzlaşmacı bir isim. Bundan önceki TBMM Başkanı Mustafa Şentop başarılı bir isim değildi. Ben Sayın Kurtulmuş’un iyi bir TBMM Başkanı olacağını düşünüyorum.
Bu arada partilerin grup başkanları ve başkan vekilleri de belli oldu.
AK Parti’de Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler oldu. Güler’e Özlem Şahin, Emin Akbaşoğlu, Abdülhamit Gül Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu vekalet edecek.
CHP’de ise Manisa Milletvekili Özgür Özel görevine devam edecek. Özel’e Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın yardımcı olacak.
İYİ Parti’de ise Grup Başkanı Ankara Milletvekili Koray Aydın olacak. Koray Aydın’a İzmir Milletvekili Musavvat Dervişoğlu ve Samsun Milletvekili Erhan Usta yardımcı olacak.
Görüldüğü gibi aralarında hiç Eskişehirli isim yok.
Hangi partiden olurlarsa olsunlar, Eskişehirli 6 milletvekilinin parlamentoda ve kendi partilerinin içinde güçlü olmalarını isteriz. Elbette her şey grup başkanlığı ve başkanvekilliği değil.
Şimdi komisyonlar oluşturulacak ve “Dilekçe Komisyonu” gibi ne işe yaradığını tam olarak bilmediğimiz komisyonlarda değil de, “Plan ve Bütçe Komisyonu” veya “İmar ve Ulaştırma Komisyonu” gibi daha icracı komisyonlarda Eskişehirli milletvekillerinin yer almasını istiyoruz.
 
Kırım’dan güzel haberler var
Ben de dâhil pek çok kişinin “2 – 3 haftada Ruslar savaşı kazanır” dediğimiz Ukrayna – Rusya Savaşı’nda bir yılı geçirdik. Ukraynalılar iyi savaşıyor. Ruslar kardeşlerine neden saldırdıklarına anlam veremiyor ve savaşmakta gönülsüzler. Ayrıca NATO (Biz hâriç” Ukrayna’ya teknik destek veriyor ve Rusya’nın askeri teknolojisi 50yıl öncesinde kalmış durumda.
Şimdi uzmanlar Ukrayna’nın Rusya’ya karşı saldırı yapacağını ve Rusya’da da Putin’i devirmek isteyen oligarkların harekete geçeceğini konuşuyor.
Bütün bunların sonunda “olmaz” denilen olabilir ve Ukray’na Rus çizmeleri altında ezilen Kırım’ı kurtarabilir.
Kırım’ın Ukrayna’nın kontrolüne geçmesi, Tatarların anavatanlarına dönmesinin önünü açacaktır. Dolayısıyla Türk Milliyetçilerinin Kırım meselesinde Ukrayna’nın yanında olması gerekiyor. Ama bizim memlekette “Sözde milliyetçiler” köşe başlarını tutmuş durumdalar ve Türklerin kadim iki düşmanı olan Moskova ve Pekin’in sözünden çıkamıyorlar.
Eskişehir Kırım Tatar diasporasının en güçlü olduğu il. Bizler nefesimizi tutmuş bir şekilde gelişmeleri takip ediyoruz. Umarız Tatarların öz vatanına geri döneceği günler yakındır…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi