Eskişehir yağmalanıyor

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Hızlı Tren Garı Tepebaşı çıkışının Es Park’a Anıtı’da doğru olan kısımlarındaki tarihi Yükleme – Boşaltma binalarının bazı vakıflara peşkeş çekileceğini açıkladı.

8 Haziran 2024 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Hızlı Tren Garı Tepebaşı çıkışının Es Park’a Anıtı’da doğru olan kısımlarındaki tarihi Yükleme – Boşaltma binalarının bazı vakıflara peşkeş çekileceğini açıkladı.
Şimdi normal koşullar altında Gürol Yer’in açıklamasını okusak, “Yok canım! O kadar da olmaz!” derdik. Ancak normal bir ülkede yaşamıyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde ETİ Göç Müzesi olarak tasarlanan bir bina, yine iktidara yakın bir vakfa verilmedi mi?
Ülkemiz giderek yağmalanıyor…
Osmanlı’nın çöküş döneminde Tevfik Fikret’in yazdığı Han-ı Yağma şiirine nazire yapılırcasına ülkenin kaynakları birilerine aktarılıyor. Ne diyordu Tevfik Fikret:
Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...
Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
İşte memleketimizin hâli – maalesef – tam olarak böyle.

Bakan Eskişehir’le dalga geçmiş 

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Havalimanı sivil uçuşlara açılsın talebine, Eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu “Sizin hızlı treniniz var”, Ankara-İzmir YHT Hattı’nın Eskişehir’den geçmesi isteğine, “Polatlı'dan binersiniz, ne olacak ki” yanıtına tepki gösterdi. 
Öncelikle hızlı treni hayata geçiren hükûmete bir kere daha teşekkür edelim. Ancak tren ve uçaklar farklı ulaşım araçları ve pek de birbirlerinin yerini tutmuyorlar. Kaldı ki Kütahya’nın da treni var ama Zafer Havaalanı gibi bir skandala da imza atan AK Parti Hükûmetidir.
İzmir’e giden hızlı trenin Eskişehir’de de durmasını istemek de haklı bir talep. Bu talep karşısında “Polatlı’ya gidin” demek Eskişehir halkına hakaret etmek anlamına geliyor. Sayın Bakan ya Polatlı – Eskişehir arasındaki mesafenin 155 kilometre olduğunu bilmiyor, yada Eskişehirlilerle dalga geçiyor.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi