Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir’de üç parti de buruk 

Yurt genelinde AK Partililerin daha umutlu oldukları ortada. Ancak Eskişehir’de biraz buruk sevinç yaşıyorlar. Öte yandan CHP’lilerin ve İYİ Partililerin de sevinçleri buruk oldu. 

16 Mayıs 2023 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Yurt genelinde AK Partililerin daha umutlu oldukları ortada. Ancak Eskişehir’de biraz buruk sevinç yaşıyorlar. Öte yandan CHP’lilerin ve İYİ Partililerin de sevinçleri buruk oldu. 
AK Partililer ikinci turda Cumhurbaşkanlığını almaya yakın olduklarının farkındalar. Aynı zamanda TBMM’de birinci parti oldular. Bunlar kuşkusuz AK Partililerin sevinmesine neden olur. Ancak aynı AK Parti Eskişehir’de 3 olan vekil sayısını, az bir oy farkıyla koruyamadı ve 2 milletvekiliyle yetinmek zorunda kaldı. 
CHP Eskişehir’de AK Parti’nin önüne geçerek 3 milletvekilini almayı başardı. Kuşkusuz bu durum CHP’lilerin sevinmesine neden olmuştur. Ancak aynı CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oydan dolayı üzgün olduğunu görüyorum. 
İYİ Parti ise Eskişehir’de oylarını ciddi bir oranda artırdı. Ancak Türkiye geneline baktığınız zaman 2018 seçimlerine göre güçlerini ancak olduğu gibi koruyabildiler. Halbuki vekil sayısını artırmayı bekliyorlardı. Yine destek verdikleri aday olan Kılıçdaroğlu’nun aldığı oya da üzüldüler.
Dolayısıyla Eskişehir’in üç büyük partisinin üçü de buruk bir sevinç yaşadı diyebiliriz.
 
Millet “ikinci tur” dedi
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. En yüksek oyu alan Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 49,4’ünü alarak az bir farkla seçimi ilk turda kazanamadı. ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan ise beklenenden fazla bir performans göstererek yüzde 5,3 oy toplasa da ikinci tura kalamadı. Millet İttifakının adayı Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 44,9 oy aldı ve umutlarını ikinci tura taşıdı.
Bu koşullar altında seçim ikinci tura gidecek ve ayının son pazar günü olan 28 Mayıs’ta bir kez daha oy vereceğiz. 
“Seçimi kim kazanır?” derseniz elbette 49,4’ü 50+1 yapmak daha kolaydır. Ancak siyasette rakamların toplanmayacağını da biliyoruz. Neticeleri iki hafta sonra hep birlikte alacağız.
 
Sinan Oğan sayesinde oldu 
Seçimler eğer ki ikinci tura kaldıysa, bunu başaran tartışmasız Sinan Oğan oldu. Arkasında zayıf Zafer Parti teşkilatından başka bir şey olmayan Oğan’ın yüzde 5,3 oy alması büyük başarıdır.
Öte yandan Sinan Oğan değil de, herhangi bir ülkücü tek başına aday olsaydı, muhtemelen o da yüksek oy alırdı. Bu gerçeği de unutmayalım. Hem AK Parti cenahı hem de CHP cenahının HDP – HÜDAPAR’a gösterdiği sevgi ve ilginin yarısını bile milliyetçilere göstermediğini görüyoruz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es-es sevdalısı 16 Mayıs 2023 10:58

Üstad karalamakla olmuyormuş, çalışmak, eser bırakmak yeter. Anlayın.

1 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi