Eskişehir’de Entok dönemi 

Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen kritik Eskişehirspor zirvesinde, genç işadamı Ulaş Entok üzerinde mutabakata varıldı. Bundan sonra olağanüstü bir durum yaşanmazsa, Pazar günü gerçekleştirilecek Eskişehirspor Kongresinden başkan olarak Entok çıkacak. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

22 Mayıs 2024 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen kritik Eskişehirspor zirvesinde, genç işadamı Ulaş Entok üzerinde mutabakata varıldı. Bundan sonra olağanüstü bir durum yaşanmazsa, Pazar günü gerçekleştirilecek Eskişehirspor Kongresinden başkan olarak Entok çıkacak. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
Peki Ulaş Entok Eskişehirspor için en iyi isim mi?
“En iyi isim” kişiden kişiye değişir. Ancak Eskişehirspor’a başarılı ve camianın önde gelen isimleri tarafından desteklenen bir işadamının başkan olması gerekiyordu. Ulaş Entok bu kriterlere sahip. Dolayısıyla çok iyi bir başkan adayı olduğunu söyleyebilirim.
Öte yandan Eskişehir’de hiçbir işadamı Eskişehirspor’un borçlarını ödeyemez. Borçların ödenmesi için ya hükûmetin yada belediyelerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Belli ki hükûmet konu Eskişehirspor’a yardıma gelince hiç oralı olmuyor. Bir otoparkın gelirini bile Eskişehirspor’a vakfetmekten acizler. Hiç süslü kelimeler kullanıp işin içinden sıyrılmaya çalışmasınlar. Bir şeyi becerdikleri yok!
Belediyeler ise bir imar değişikliğiyle Eskişehirspor’a destek yaratmak niyetindeler. Daha önce Büyükerşen ve Hatipoğlu’nun dillendirdiği bu projeye fazla umut bağlamamak lazım.
Şunu unutmayın ki Türkiye’deki bütün büyük inşaat şirketleri, deprem bölgesine gitti. Geriye küçük ve orta ölçekli müteahhitler kaldı. Büyük bir imar değişikliği yaparak Eskişehirspor’a çok büyük paralar kazandırmak zannedildiği kadar kolay olmayacak. Yanlış anlamayın, bu konuda karamsar değilim. Ancak öyle kısa bir süre içerisinde Eskişehirspor’un milyonlarca dolara kavuşacağını hayal etmeyelim.
Belli ki Eskişehirspor’un mali açıdan düze çıkması için 3 – 4 sene daha bekleyeceğiz. Bu süre zarfında da Eskişehir’i Ulaş Entok gibi güçlü ve genç işadamlarının çekip çevirmesi gerekecek.
İşleri kolay değil; Allah yardımcıları olsun. Taraftar olarak nasıl ki bundan önceki yönetimlerin yanında yer aldık, Ulaş Entok’u da destekleyeceğiz…

Mehmet Şimşek’i ciddiye almıyorum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarına hükûmetin getirdiği yıllık yüzde 25’lik zam oranının kaldırılacağını açıkladı. Zaten bu saçma kararı alanlar kendileriydi. 
Bu karar ev sahibi – kiracı kavgasını bitirecektir. Çünkü kiracıların nasıl bazı hakları varsa, ev sahiplerinin de hakları bulunuyor. 
Üstelik öyle emir vererek enflasyonu da düşüremiyorsunuz. Dolayısıyla kira artışına getirilen yüzde 25’lik tavan çok saçma bir karardı. Hiçbir işe de yaramadı.
Şimdi kendi aldıkları saçma kararı kaldırdıkları için alkışlanmak istiyorlar. Sizi bilmem fakat ben artım Mehmet Şimşek’i de ciddiye almıyorum. Bu millet için bir umuttu kendisi. O da düzene uydu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi