Erdoğan Büyükerşen’in yolunu açar

Bütün Türkiye 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesini tutmuş durumda. Her iki ittifakın da seçimleri kazanma ihtimali var ve bu durum heyecanın daha da yükselmesine neden oluyor.

23 Mayıs 2023 08:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Bütün Türkiye 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesini tutmuş durumda. Her iki ittifakın da seçimleri kazanma ihtimali var ve bu durum heyecanın daha da yükselmesine neden oluyor.
Sayın Erdoğan’ın yeniden seçilmesi AK Partililer için, “Beka” meselesi. Tutturdukları dünya düzeninin devam etmesi ve kurdukları çarkların aynen dönmesi için iktidarı kaybetmemeleri lazım. Eğer ki seçimleri kaybederlerse, yandı gülüm keten helva…
Bundan 10 ay sonra yerel seçimler var. Eğer Erdoğan kaybederse, İYİ Parti ve CHP’yi bir araya getiren koşullar ortadan kalkar. Bu durumda her parti kendi yolundan gider. Yerel seçimlerde de ortak konsensus sağlanmaz. Benim tahminim böyle bir durumda Yılmaz Büyükerşen sahneyi yeni adaylara – gönül rahatlığıyla – bırakır. Seçimler ise AK Parti, CHP ve İYİ Parti arasında kıran kırana geçer.
Ancak AK Parti iktidarı devam ederse işler değişir. İşte o zaman Millet İttifakı Eskişehir’de güçlü bir ortak aday etrafında toplanmak isteyecektir ki, bu aday – kaç yaşında olursa olsun – Yılmaz Büyükerşen olur…
19 Mayıs kutlamalarında Yılmaz Büyükerşen’e olan sevgiyi gördük. Eskişehir’de bu sevgiyi yakalayabilecek başka bir politikacı tanımıyorum. CHP’nin, AK Parti’nin ve İYİ Parti’nin halktan karşılık bulan kıymetli politikacıları elbette var. Ama hiç birisi bir Yılmaz Büyükerşen değil…
Dolayısıyla önümüzdeki dönem “Partiler üstü” bir aday olarak Büyükerşen’i yeniden görebiliriz.
 
HÜDA PAR yemin eder 
28’inci dönem Milletvekillerini seçtik ve Ankara’ya gönderdik. Ancak bir türlü yemin merasimi gerçekleşmedi. Bilindiği gibi milletvekillerinin mazbatasını aldıktan sonra yemin etmeleri gerekiyor ki vekil olabilsinler. Yemin metni de basit bir şey, Devletin ve vatanın bütünlüğü için çalışacağınıza, Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağınıza büyük Türk Milleti huzurunda namus ve şerefiniz üzerine yemin ediyorsunuz.
Pek çok kişi HÜDA PAR’lıların bu yemini etmek istemediği için yemin töreninin Tayyip Erdoğan tarafından ertelendiğini ileri sürüyor.
Bu iddialara katılmıyorum…
Öncelikle HÜDA PAR’lılar o yemini er yada geç ve kuzu kuzu edecekler. Ayrıca Siyasal İslamcılar için yemin etmek, su içmek gibidir. Çıkarlarına uygun görürlerse her türlü yemini edebilirler. Bu yaptıklarına da “Cihat icabı” derler.
Peki neden yemin töreni geciktiriliyor ve neden 28’inci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi bir türlü toplanmıyor?
Bilindiği gibi Süleyman Soylu ve Fatih Dönmez gibi bazı kişilerin bakanlığı, milletvekilli olduklarında düşecek. Muhtemelen 28 Mayıs seçimlerine kadar bakanlık koltuğunda otursunlar ve devletin gücünü AK Parti için kullansınlar diye 28’inci dönem TBMM’nin toplanması geciktiriliyor.
Yoksa MHP ve AK Partililerin aziz ortakları HÜDA PAR’lıların yemin etmekle ilgili bir sorunlarının olacağını düşünmüyorum. Kürsüye çıkarlar, her türlü yemini, sesleri bile titremeden namus ve şerefleri üzerine ederler.
Ha!.. O ettikleri yemini tutarlar mı? İşte orasını hep birlikte göreceğiz.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi