Entok ateşten gömlek giydi

Eskişehirspor’un 29’uncu Başkanı Ulaş Entok oldu. Kendisini ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederiz. Çok zor bir görevi üstlendiler. Hatta ateşten gömlek giydiler. Aynı gün yapılan açıklamada Eskişehirspor’un 433 milyon liralık borcunun kaldığını da öğrendik. Bu borcu kulüp yöneticilerinin ödemesi beklenemez. Kimsede o miktarda “Bağış” yapılacak para yok. Gerçekçi olmak lazım

4 Haziran 2024 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’un 29’uncu Başkanı Ulaş Entok oldu. Kendisini ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederiz. Çok zor bir görevi üstlendiler. Hatta ateşten gömlek giydiler. Aynı gün yapılan açıklamada Eskişehirspor’un 433 milyon liralık borcunun kaldığını da öğrendik. Bu borcu kulüp yöneticilerinin ödemesi beklenemez. Kimsede o miktarda “Bağış” yapılacak para yok. Gerçekçi olmak lazım.
Kulübün kurtuluşu için belediyelerin yapacağı bir imar değişikliğine bel bağlıyoruz. Ancak bu iş zannedildiği kadar hızlı gerçekleşmeyecektir. Dolayısıyla Eskişehirspor’un en az 3 – 4 sene daha dişini sıkması gerekecek. Bu süre zarfında da kulübün çarklarının dönmesi için yöneticilerin kaynak bulması gerekecek.
Başta belediyeler olmak üzere Eskişehirspor’a verilen sözlerin takipçisi olacağız. Umarız kısa süre içerisinde toparlanır, eski güzel günlerimize döneriz.

Halk Ekmek de zamlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Halk Ekmek’e de zam geldi. Bundan böyle Eskişehirliler 5 lira 50 kuruştan satılan Halk Ekmeği, 7 liradan alacak.
Zamlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu durumdan üreticiler de tüketiciler de mutsuz. Mesela çiftçe buğdayını kilosu 8 liradan satıyor. Yani çiftçi sattığı buğdayla gidip de fırından bir ekmek alamıyor. Neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalan bir ekonomi var. Bu zamların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Çünkü hayat yaşanmayacak kadar pahalı hâle geldi.

Ünlüce’den iade-i ziyaret

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, beraberindeki bir heyetle birlikte AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ı ziyaret etti. Hem Ünlüce hem de Albayrak ziyaretin çok verimli geçtiğini belirttiler.
AK Partililer elbette 31 Mart’ta seçimleri kazanmak istiyorlardı. Ancak milli irade bu şekilde tecelli etti. Şimdi politikacılara düşen görev, birbirleriyle iletişim yollarını açık tutmak. Biz Eskişehirliler politikacıların kendi aralarında kavga etmelerinden hoşlanmıyoruz. Hoşlandığımız görüntü işte bu tarz ziyaret görüntüleri. 
Elbette AK Partililer Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirecekler. Bu onların hem hakkı hem de görevi. CHP’lilerin de aynı şekilde hükûmete eleştiriler yapması çok doğal. Ancak eleştirileri uygun bir dille yapmak ve kırıcı olmamak lazım.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi