Doktor yoksa üfürükçü verelim

Türk Tabipler Birliği verilerine göre geçen sene tam 3 bin 25 tıp doktoru, yurt dışına gidebilmek için “iyi hal belgesi” almış. Devletimiz ve milletimiz için ne kadar kötü bir durum. Sevgili hükûmetimiz bir yandan Amerikalı efendileri emir verdi diye Afganistan’dan gelen ne idüğü belirsiz adamlara kapımızı açıyor.

27 Mayıs 2024 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Türk Tabipler Birliği verilerine göre geçen sene tam 3 bin 25 tıp doktoru, yurt dışına gidebilmek için “iyi hal belgesi” almış. Devletimiz ve milletimiz için ne kadar kötü bir durum. Sevgili hükûmetimiz bir yandan Amerikalı efendileri emir verdi diye Afganistan’dan gelen ne idüğü belirsiz adamlara kapımızı açıyor. Öte yandan yetişmiş, pırıl pırıl doktorlarımıza, “Giderlerse gitsinler” diyor.
Bütün Türkiye’de doktorlar, özellikle de genç doktorlar yurt dışına “kaçma”nın planlarını yapıyor. Burada “Kaçma” sözünü bilerek kullandım. Bir insan neden kaçar? Mesela insanlar Afganistan’dan kaçıyorlar. Çünkü yaşanmaz bir ülkeleri var. Yine Suriye’den kaçanların da – kendi açılarından – haklı gerekçeleri var. Eğer ki Türkiye kaçılacak bir ülke durumuna gelmişse, bu ülke kötü yönetiliyor demektir.
Farkında mısınız bilmiyorum; ancak ülke olarak her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.
AK Parti Türkiye’sinden kaçmaya çalışan doktorlardan Eskişehir’de de var. Kıymetli meslektaşım Anıl Aksoy’un Anadolu Gazetesi’nde yaptığı habere göre, 2023 yılında 40 Eskişehirli doktor “Kaçmak” için iyi hal kağıdı talebinde bulunmuş. Eskişehir Bilecik Tabip Odası yeni Başkanı Nazan Aksaray’la konuşan Aksoy, 2021 yılında 3 hekimin iyi hal belgesi için başvurduğunu öğrenirken, bu rakamın 2022’de 27’ye 2023’te de 40’a çıktığını belgelemiş.
Rakamlar endişe verici. Doktorluk öyle bir meslek ki, yeri başkaları tarafından doldurulamıyor. Mesela Eskişehir’deki bütün gazeteciler aynı anda mesleğe veda etseler, yerleri bir şekilde doldurulabilir. Kendi mesleğimi küçümsemiyorum; ancak eli kalem tutan herkes iyi veya kötü gazetecilik yapabilir. En azından yaptıkları kötü gazetecilik yüzünden insanlar ölmez. Ancak doktorluk öyle değil.
“Doktorlar giderlerse gitsinler” diyen yöneticilerimizin planı nedir? Hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerin yerine üfürükçü mü bulacaklar? 
Allah bize cennet gibi bir vatan bahşetmiş. Fakat biz bu ülkeyi düzgün yönetecek yere, “Yağma Hasan’ın böreği”ne çevirdik. İşte sonuç ortada. İnsanlar bu ülkeden kaçmaya çalışıyor. Biz böyle yönetilmeyi hak etmiyoruz.

Yılmaz Büyükerşen’in başarısı

Eskişehir hafta sonu yine turist akınına uğradı. Kimi turistler gondollar önünde sıraya girerken, kimi de müzelere girebilmek için saatlerini harcadı. Çok sayıda turist de porsuk Çayı üzerinde özçekim yaptı. 
Eskişehir’in bu hâle geleceğini bana yıllar önce söyleseler, inanmazdım. Kim ne derse desin bu başarı, Yılmaz Büyükerşen’indir. Ben inanıyorum ki 25 yıl boyunca Eskişehir’i yöneten Büyükerşen yeniden aday olsa, yeniden kazanırdı. Ancak politika böyle bir şey işte…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi