Değiştir çocuğum kahveyi 

Eskişehirspor, Ağrı deplasmanından eli boş döndü. Maçı seyredenler Eskişehirspor’un rezil bir futbol oynadığını belirtiyor. Birkaç maçtır aynı “Ruhsuz” futbolu hep birlikte görüyoruz. Eskişehirsporlu olmak demek, “Deli” olmak demektir. 1965’ten beri İstanbul Dukalığına kafa tutmuş bir takımız.

14 Nisan 2023 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, Ağrı deplasmanından eli boş döndü. Maçı seyredenler Eskişehirspor’un rezil bir futbol oynadığını belirtiyor. Birkaç maçtır aynı “Ruhsuz” futbolu hep birlikte görüyoruz.
Eskişehirsporlu olmak demek, “Deli” olmak demektir. 1965’ten beri İstanbul Dukalığına kafa tutmuş bir takımız. Eskişehirsporlu olmak demek isyan etmek demektir. Herkesi yenmekten bahsetmiyorum, yenileceğini bile bile tüm gücüyle oynayıp, herkese meydan okumaktan bahsediyorum. Eskişehirspor taraftarı yenilmeye alışkındır; fazla kafaya takmaz. Ancak pes eden, oynamayan, mücadele etmeyen futbolculara çok sinirlenir. İster ki sahadaki futbolcu da kendisi gibi “Deli” olsun…
Eskişehirsporlu futbolcular bizim bu asi ruhumuzdan nasiplerini almamışlar; orasını anladık. Ancak forma için veya taraftar için oynamıyorlarsa – hiç olmazsa – kendileri için oynasınlar. Çünkü bu takım amatöre düşerse futbolcularımız garson olur.
Hani bugün gittikleri kafeterya da herkes onlarla fotoğraf çektirmek istiyor ya… İşte en iyi ihtimalle o kafeteryada garson olurlar. Dertlerini bize anlatmasınlar. Dertlerini “Buz gibi olmuş bu. Değiştir çocuğum şu kahveyi” diyen müşterilere anlatırlar…
 
Usluer yuvaya döndü
Eskişehir’in önemli politikacılarından olan Profesör Gaye Usluer, Memleket Partisi macerasından sonra CHP’ye geri döndü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla da görüşen Gaye Usluer’in önümüzdeki seçimlerde politik bir hedefi olamaz. Zaten milletvekili listeleri çoktan belirlendi ve kimsenin “Gaye Usluer’i Sağlık Bakanı yapalım” diye düşündüğünü zannetmiyorum. Ancak politikada seçim bitmiyor. Daha sonraki yerel ve genel seçimlerde Sayın Usluer’i CHP’ye daha aktif bir şekilde destek verirken göreceğimize eminim.
“Taş yerinde ağırdır” demiş atalarımız. Ben Sayın Usluer’in ağırlığını bulduğuna eminim.
 
AK Partililer artık dertleşemez 
Partisinin milletvekili aday listesine itiraz eden AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alınmış. Ordu İl Başkanı oluşturulan milletvekili listesine Ordu’da itiraz olduğunu, bu listeyle seçimi kazanmalarının zor olduğunu ifade etmiş ve “Sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz” demiş. AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da takdir ve talimatlarıyla görevden alınmış. Hem de sabahın olması bile beklenmeden. Yani Ordu’da AK Partililer gece yastığa başlarını koyarken Halit Tomakin İl Başkanıymış, sabah gerinip uyanırken başkası il başkanı olmuş.
Muhtemelen bu acil karar, Ordu dışındaki diğer 80 vilayete ihtar niteliğinde olmuş. Yani İbret-i Âlem için alınmış bir karar…
Bu karardan sonra ben AK Parti’de kimsenin listelere itiraz etmeye cesaretinin kalacağını düşünmüyorum. Hatta AK Partililer en yakın arkadaşlarıyla bile, “Bizim listemiz çok kötü” diye dertleşemeyecektir. Çünkü arkadaşlık ve sevgi ve güven gibi duygular onların partisinden ayrılalı yıllar oldu.
En yakın arkadaşları seslerini kasete alır, böylece görevden alınabilirler…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi