AK Parti Eskişehir teşkilatının düzenlediği bir iftar etkinliğinde, Atatürk’e ağır hakaretler ve küfürler eden bir rezil adamın konuşmaları, sosyal medyayı sarstı. Bu pisliğin sözlerini tekrar edip, sinirlerinizi zıplatmak istemiyorum. Ama yaptığı ağır hakaretlerin bir hukuki neticesi de olmalı. Nitekim söz konusu müptezelin gözaltına alındığını da hatırlatalım.
AK Parti Eskişehir teşkilatının düzenlediği bir iftar etkinliğinde, Atatürk’e ağır hakaretler ve küfürler eden bir rezil adamın konuşmaları, sosyal medyayı sarstı. Bu pisliğin sözlerini tekrar edip, sinirlerinizi zıplatmak istemiyorum. Ama yaptığı ağır hakaretlerin bir hukuki neticesi de olmalı. Nitekim söz konusu müptezelin gözaltına alındığını da hatırlatalım.
Maalesef ülkemizde helal süt emmemiş çok hain var. Atatürk’e hakaret edenler mi dersiniz, dinimize küfredenleri mi ararsınız? Hatta Türk ve İslam düşmanı terörist başı İmralı canisine “Kurucu Önderimiz” diyenler bile var. Allah hepsini ıslah etsin.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan ve Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir’i tebrik ederim. Herhangi bir açıklama yapmaya gerek görmeyen diğer parti il başkanlarına da neyi beklediklerini sormak isterim.
Bu arada söz konusu şahsın AK Parti üyesi olmasından dolayı, AK Parti’ye karşı bir eleştiri yapılmasını da kabul etmiyorum. Partilerin milyonlarca üyesi bulunuyor. Ruh hastası bir adamın herhangi bir partiye üye olması, o partiyi bağlamaz.
Nitekim geçtiğimiz günlerde İYİ Parti üyesi olan bir müptezel, Mihalgazi Belediye Başkanımız Zeynep Güneş hakkında aşağılık açıklamalarda bulunmuştu. İYİ Parti Genel Merkezi ise anında gereğini yerine getirmiş, bu adamı kapının önüne koymuştu.
Belli ki benzer bir tutumu AK Parti de yapacak. AK Parti’ye yakışan da zaten budur.
Eskişehir TBMM’de daha güçlü
Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre Eskişehir, 7 milletvekili çıkaracak. Bilindiği gibi 2023 seçimlerinde CHP 3 milletvekili, AK Parti 2 Milletvekili ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkartmıştı.
Şimdi 600 sandalyeli parlamentodaki temsil oranımız 6 vekilden 7’ye yükseldi. Şimdi diyeceksiniz ki “6 vekilimizin Eskişehir’e ne faydası oldu ki 7’ncisinden medet umalım?”
Elbette haklısınız. Fakat milletvekillerinin işe yaramıyor olması onların bireysel suçu değil. Sorun “Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi” denilen ucube bir sistemle yönetiliyor olmamızdan kaynaklanıyor. Biz parlamenter demokrasiye geri dönmediğimiz müddetçe, değil 7 milletvekili, 77 milletvekilini Ankara’ya göndersek de bir şey değişmeyecektir.