Bu bir insanlık görevi 

Milletçe cinnet getirmiş durumdayız. Televizyonlardaki yemek programlarında bile sürekli kavga hâlindeyiz. Sadece birbirimize karşı saldırganlaşsak yine iyi. Bir de hırsımızı zavallı hayvanlardan çıkartmaya başladık. Türkiye ciddi ciddi sokak köpeklerinin öldürülmesini konuştu. “Hayvanları öldürmeyelim, kısırlaştıralım” diyenler PKK’lı ilan edildi.

15 Haziran 2024 08:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Milletçe cinnet getirmiş durumdayız. Televizyonlardaki yemek programlarında bile sürekli kavga hâlindeyiz. Sadece birbirimize karşı saldırganlaşsak yine iyi. Bir de hırsımızı zavallı hayvanlardan çıkartmaya başladık. Türkiye ciddi ciddi sokak köpeklerinin öldürülmesini konuştu. “Hayvanları öldürmeyelim, kısırlaştıralım” diyenler PKK’lı ilan edildi. Allah bir an önce ruh sağlığımızı geri versin.
Bu arada Odunpazarı Belediyesi’ne ait geçici hayvan bakımevinin de kapatılması gündeme geldi. 150 köpek ve 100 kediye ev sahipliği yapan Odunpazarı Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinin boşaltılması doğru bir karar değil. 
Söz konusu alanın mera olduğunu belirten Tarım Bakanlığı’na hak veriyoruz ancak şehirlerin de sokak köpeği sorununu çözmesi lazım.
Bu durumda ya Tarım Bakanlığı, belediyeye izin vermeli, yada Odunpazarı Belediyesi kendisine ait arazilerden birinde aynı tesisin bir benzerini kurmak için süre istemeli.
Kurumların arasında yaptığı kavga can dostlarımızın hayatını tehlikeye sokmamalı. Sokak hayvanlarının insana zarar vermesini engellemek esas olmalı. Ancak bu işi köpeklerin kafasına sıkmadan da başarabiliriz. Bu bizlerin insanlık görevidir.

Bayram gelmiş neyimize?

Türkiye Kurtuluş Savaşı yıllarından sonraki, belki de en kötü dini bayramını geçiriyor. AK Parti iktidarını tebrik ederiz. Vatandaşın bırakın Avrupalılar gibi yurt dışı seyahatler etmesini, köydeki akrabalarını bile ziyaret etmesi mümkün değil. Son 10 senedir evine bayramdan bayrama et giren dar gelirli, bu sene ancak komşularından gelen etin hayalini kuruyor. Bırakın kurban almayı, el öpen torunların harçlığını bile vermek mesele hâline geldi. Üstelik hükûmet, seçim senelerinde yaptığı gibi emekliye maaşını da erkenden vermedi. Açık konuşmak gerekirse biz vatandaşlara bayram filan gelmedi. Bayramı saraylarda yaşayanlar her gün yapıyor…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi