Bir ithal zehrimiz eksikti

Kaymaz’da kurulmaya başlanan siyanürlü altın havuzuna yüce Türk Yargısı “Dur” dedi. Öncelikle bu hukuk zaferinden dolayı Büyükşehir Belediye yetkililerini tebrik ederiz. Daha 3 ay önce Erzincan’ın İliç İlçesinde aynı böyle bir siyanür havuzu taşmış, 9 işçimiz diri diri toprağa gömülmüştü.

11 Mayıs 2024 09:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kaymaz’da kurulmaya başlanan siyanürlü altın havuzuna yüce Türk Yargısı “Dur” dedi. Öncelikle bu hukuk zaferinden dolayı Büyükşehir Belediye yetkililerini tebrik ederiz. Daha 3 ay önce Erzincan’ın İliç İlçesinde aynı böyle bir siyanür havuzu taşmış, 9 işçimiz diri diri toprağa gömülmüştü.
Tabii ki AK Partili yetkililer dürüst bir şekilde sorumluluğu üzerine almak yerine, işi Allah’a havale etmişlerdi. Siz tedbir almazsanız kazalar kaçınılmaz olur, milletin Allah inancını suiistimal etmeyin.
Allah muhafaza benzer bir durumun Kaymaz’da olması durumunda çevreye ve insanlarımıza vereceği zararı hayal bile edemiyoruz.
Hepimiz biliyoruz ki burası Türkiye. Bu ülkede kanunlar sürekli milyarder AK zenginlerin hesabına çalışır. 
Şimdi bir maden şirketinin Çanakkale’den 2 milyon 700 bin ton cevheri taşıyarak Eskişehir’de siyanür atıklarını toplayacağı bir havuz kurulması gündemde. Soru şu; neden Çanakkale’deki bir maden şirketi 2 milyon 700 bin ton cevheri Eskişehir’e getiriyor? 
Siyanür havuzlarını Çanakkale’de kurmaları daha mantıklı değil mi? Dile kolay, 2 milyon 700 bin cevheri taşımak bile şirkete çok büyük masraf yazmaz mı? Peki bu şirket söz konusu cevheri neden madenin yanı başında, yani Çanakkale’de değil de Eskişehir’deki havuzlara atıyor?
Çünkü Çanakkaleli kardeşlerimiz bu siyanür havuzunu – haklı olarak – kendi şehirlerinde istememişler. Ve böylece kabak yine biz Eskişehirlilerin başında patlamış.
Hani geçtim çevre yolunu filan; bir şeyi beceremeyeceğiniz ortada. Ama bari başka şehirlerin zehrinin Eskişehir’e gelmesini engelleyin…

Özel ziyaretinde aksaklık olmuş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir ziyaretinde basın mensupları ve özel güvenlik görevlileri arasında gerginlik çıkmış. 
Mesele şudur; Sayın Özel’in güvenliğini sağlayan görevliler, Genel Başkan ve halk arasında güvenlik boşluğu bırakıyor ve bu boşluk ihlal edilmesin diye de araya bir bariyer geriyor. Ancak bariyerin gerisindeki gazeteciler görüntü alamadıkları için kendilerine yer gösterilmesini istiyor. 
Özel güvenlik görevlileri ise bu mantıklı talebin gereğini yerine getirmek yerine, basın mensuplarını küçümseyici konuşmalar yapıyorlar. Haliyle gerginlik iyice tırmanıyor.
Gazetecilerin CHP Genel Başkanını karşılaması demek, Sayın Özel’in açıklamalarını milyonlara ulaştırmak demek. Dolayısıyla gazeteciler bir anlamda CHP’lilerin işini yapıyor. Bu maruz kaldıkları muamele kabul edilemez.
Bu arada İl Başkanı Talat Yalaz’ın durumu düzeltmeye çalıştığını ve gazetecilerden özür dilediğini de not edelim. Sayın Yalaz kibar bir kişi. Kendisine gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor, bir daha böyle bir aksaklığın olmamasını diliyoruz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi