Başkan Entok öne çıkmalı

Zorlu bir sezonun ardından, yeniden profesyonel liglere çıkan Eskişehirspor hazırlıklarını sürdürüyor. Sezon başında bana sorsalar, “Kümede kalacak bir takım yaratalım, şimdilik yeter” derdim. Ancak Başkan Ulaş Entok ve arkadaşları zoru başardılar ve düzgün bir takım kurdular.

22 Ağustos 2025 07:27
A
a
Zorlu bir sezonun ardından, yeniden profesyonel liglere çıkan Eskişehirspor hazırlıklarını sürdürüyor. Sezon başında bana sorsalar, “Kümede kalacak bir takım yaratalım, şimdilik yeter” derdim. Ancak Başkan Ulaş Entok ve arkadaşları zoru başardılar ve düzgün bir takım kurdular. Eskişehirspor’u takip edenler bu takımın küme düşme korkusu yaşamayacağını hatta playofflara oynayacağını söylüyor.
“Şampiyonluk” kelimesini dillendirip, beklentileri yükseltmenin lüzumu yok. Eskişehirspor taraftarını da arkasına aldığı zaman, eleme maçlarında başarılı olan bir takım. “Biz playofflara kalalım, gerisi Allah Kerim” demek lazım.
Öte yandan Eskişehirspor’da her şeyin iyi gittiğini de söyleyemeyiz. Büyük taraftarımız, geçen sene takıma sahip çıkmıştı. Ama şimdi bu heyecanı göremiyoruz. Bana kalırsa bunun en büyük nedeni, Atatürk Stadının isminin değiştirilmesi. 
Sayın Başkan uzun süredir basının toplantısı düzenlemiyor. Muhtemelen kendisine gelecek, “Stadımızdan Atatürk adı kaldırıldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuyla muhatap olmak istemiyordur. Kendisini anlayışla karşılıyorum. Ayrıca zaman zaman ve böyle krizler olduğunda, basının karşısına bir müddet çıkmamak ve olayların unutulmasını beklemek de akıllıca bir tutum.
Ancak Sayın Entok’un suskunluğu biraz fazla uzadı.
Netice itibarıyla Stadyum Eskişehirspor’un malı değil ve Atatürk adı kaldırıldıysa, bundan dolayı da Eskişehirspor yönetimi suçlanamaz. Bence Entok’un basın toplantısı düzenlemesi ve stadyumla alakalı bir soru gelirse, “Stadın adını belirlemek, bizim tasarrufumuzda değil. Biz önümüzdeki maçlara odaklanmak ve bu tartışmaların içinde yer almamak istiyoruz” tarzında bir açıklama yapması yeterli olacaktır. 
Eskişehirspor Başkanı Ulaş Entok taraftar içinden gelen ve tribünlerde sevilen bir isim. Sık sık medyanın karşısına çıkması ve taraftara birlik çağrısı yapması lazım. Çünkü camianın lideri, başkandır. Biz Ulaş Entok’tan taraftara ve camiaya liderlik etmesini bekliyoruz.

Sanayiciler uçmak istiyor

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, İstanbul ve Eskişehir arasında tarifeli uçak seferlerinin başlaması gerektiğini savundu. Sayın Kesikbaş’a hak vermemek elde değil. Çünkü özellikle de yatırımcılar, günlerinin her dakikasını hesaplamak zorundalar. Dolayısıyla özellikle de Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcılar, Eskişehir’e uçak seferi olmasını arzuluyor. 
Tabii mesele sadece sanayicilerin isteğinden ibaret değil. Eskişehirlilerin tamamı, İstanbul’a uçak seferlerinin başlamasını istiyor. Bu konuda hükümetin Türk Hava Yolları’na talimat vermesi lazım. Daha sonra da sanayici ve işadamı örgütlerinin, gerekirse uçaklara bilet garantisi vermesi gerekiyor. Böylece Eskişehir’i İstanbul’a havadan bağlayabiliriz.

Beşikdere ve Musaözü’nde sorun

Odunpazarı İlçesine bağlı Beşikdere ve Tepebaşı İlçesi’ne bağlı Musaözü Mahallelerinde telefonların çekmediğini öğrendik. Bugün cep telefonları hayatımızın bir parçası hâline geldi. Artık kimse cep telefonu kullanmayı bir lüks olarak görmüyor, ihtiyaç olarak görüyor. Dolayısıyla Eskişehir gibi bir yerde bazı mahallelerde cep telefonlarının çekmemesi kabul edilemez. Telefon operatörleri bizlerden yüklüce para alıyor. Elbette haklarıdır; lakin gerekli alt yapıyı yapmaları da görevleridir. Umarız bir an önce Eskişehir’in özellikle de kırsal mahallelerdeki telefon erişimi sorunu çözülür.

Toplum olarak cepheleşiyoruz

Bir taraftan AK Parti, bir diğer taraftan da CHP toplumu bilerek ve isteyerek kutuplaştırıyor. Aslında Türk siyasetinde kutuplaşma ve cepheleşme yeni bir şey değil. İttihatçı-İtilafçı cepheleşmesi (1908-1922), Vatan cephesi (DP-CHP, 1958-1960), Sağ-sol cepheleşmesi (1965-1980), Laik-İslamcı cepheleşmesi (1990’lı yıllar) ve son olarak Cumhur ve Millet ittifakları rekabeti…
Bu cepheleşmelerin Türkiye’ye bir fayda sağlamadığı, bilakis çok zararlarının olduğu açık. Netice itibarıyla bizler birbirimizi gırtlaklamaktan, sorunlarımızı çözmeye vakit bulamıyoruz. Sonuç olarak hiçbir çözüm üretemeyen partiler, milleti birbiriyle kutuplaştırarak oy alıyorlar. Buna bir an önce son vermeliyiz.

Günün Sözü

Vatan mücadelesinde Türk’ün sabrı, bittiği yerde yeniden başlar.
İsmet İnönü



 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi