Ayşe Ünlüce siyasette daha güçlendi

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Bu arada birliğin encümen üyelerinden birinin de Eskişehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce olduğunu öğrendik. 

7 Haziran 2024 10:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Bu arada birliğin encümen üyelerinden birinin de Eskişehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce olduğunu öğrendik. 
Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) seçimlerinde 448’i CHP delegesi olan toplam 765 delege oy kullandı. Yani CHP’liler topluca hareket etseler, zaten seçimleri kazanacaklardı. Çünkü 31 Mart seçimlerinde CHP ciddi bir başarı elde etti ve Cumhur İttifakı’nın belediye sayıları bir hayli azaldı.
Buna karşılık Encümen üyeleri arasında DEM Partili Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da yer aldı. CHP geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Antalya Milletvekili Aykut Kaya’yı transfer ederek, iki partinin arasındaki ilişkileri iyice germişti. Rasim Arı’ya destek vermeleri İYİ Parti’ye uzatılmış bir zeytin dalı olarak değerlendirilebilir. Ancak DEM Partili Ahmet Türk’ün encümende yer alması, CHP’nin başını ağrıtacak gibi gözüküyor.
Biz Ayşe Ünlüce’nin encümen üyeleri arasında yer almasını, bu tartışmaların dışında değerlendiriyoruz. Bir Eskişehirli olarak mutlu olduk. Sayın Ünlüce’yi yeni görevinden dolayı tebrik ederiz. Genç ve enerjik bir isim; alacağı yeni sorumluluğun hakkını verecektir.

Çok tuhaf bir memleketteyiz

Eğitim-Sen TİS Genel Merkez Hukuk Sekreteri Özlem Tolu, “Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarihi bir skandala imza atmıştır. İki üyemiz idareci atamasında en yüksek sınav puanlarını almalarına rağmen, mülakatta 60 puanın altında bırakılarak tercih yapmaları ellerinden alınmıştır. Üstelik bu işe imza atanlar hak, adalet ve vicdan konusunda mangalda kül bırakmayanlardır” dedi.
Mülakat sistemi giderek bir mülakat zulmüne dönüşüyor. Seçimlerden önce “Mülakatı kaldıracağız” diye meydanlarda esip gürleyen Sayın Cumhurbaşkanına, verdiği sözleri hatırlatmak istiyoruz.
Çok tuhaf bir ülkede yaşıyoruz. 
Mülakat sistemini getiren AK Partililer, sanki bu uygulamayı başkaları yapmış gibi “Mülakatı kaldıracağız” diyor ve seçmeninden oy alıyor.
Sonra mülakatı kaldırmıyor ancak aynı seçmenden yine oy alıyor.
Gerçekten tuhaf bir memleketteyiz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi