Atatürk adı zorunuza mı gitti?

AK Parti iktidarının Eskişehir’e yaptığı güzel hizmetlerden biri de yeni stadımız. Eski stadımızda pek çok anımız birikmişti. Ancak çağ dışı kaldığı da ortadaydı. Uzun süredir yeni ve çağdaş stadımızda konuklarımızı ağırlıyoruz. Hatta milli maçlarda bile yeni stadımız yüzümüzü ağarttı.

18 Nisan 2023 09:45
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti iktidarının Eskişehir’e yaptığı güzel hizmetlerden biri de yeni stadımız. Eski stadımızda pek çok anımız birikmişti. Ancak çağ dışı kaldığı da ortadaydı. Uzun süredir yeni ve çağdaş stadımızda konuklarımızı ağırlıyoruz. Hatta milli maçlarda bile yeni stadımız yüzümüzü ağarttı.
Gel velakin bu stada bir türlü isim veremedik.
Yeni stadyumumuzun adının Atatürk olmasından daha doğal bir şey yok. Ancak AK Partililer – her ne hikmetse artık – Atatürk adını duyunca konuyu değiştiriyor.
Şimdi çok güzel bir stat yapıyorsunuz ve buna üzerinden yıllar geçmesine karşın bir isim veremiyorsunuz.
Bir stada ismini o stadı kim yaptırdıysa o verir. Yani kararı patron verir. Patron da hükûmet filan değil, millettir. Çok net bir şekilde Eskişehirliler statlarının adının Atatürk olmasını istiyor. Ancak AK Partililer bu ismi vermekte diretiyor.
Ne oldu beyler bayanlar? Atatürk adı zorunuza mı gitti?..
Son olarak Eskişehir’in önemli sivil toplum kuruluşlarından AHPADİ tarafından bir açıklama yapıldı ve Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, “Sayın Nabi Avcı 21 Eylül 2022 tarihinde, daha önceki açıklamalarını Gençlik ve Spor Bakanının bilgisiyle yaptığını ancak stadın isminin halen tescillenmediğini, konuyu Gençlik ve Spor Bakanına tekrar sorduğunu, Bakanın kendisine stadın ismini Cumhurbaşkanımız açıklayacak dediğini belirtmişti. Bu açıklamanın üzerinden de yaklaşık 7 ay geçti, Atatürk Stadının adı yine tescillenmedi. Sözünüzü tutun, Atatürk Stadı ismini tescilleyin” dedi.
Açıkçası ben, Eskişehir halkına verilen sözlerin tutulmadığını çok gördüm. İnşallah bu kez sözlerinde dururlar ve stadımıza Atatürk adını tescilli olarak verirler.
 

Deprem mi? Ne depremi?

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesine kattığı 8 tam donanımlı araçla afetlere karşı gücüne güç kattı. Araçların yanı sıra arama kurtarma köpekleri de itfaiye bünyesine dâhil olurken Başkan Büyükerşen, “Eskişehir’in olası bir afete karşı öncesi ve sonrasına yönelik yatırım ve çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.
Şimdi milletçe büyük bir felaket atlattık. Ancak çarşıya – pazara çıksanız, vatandaşın çoktan depremi unuttuğunu görürsünüz. Sokak röportajı yapan habercilere şöyle bir bakmanız yeterli. Haberciler mikrofonu uzatıp da vatandaşa, deprem hakkında soru sordukları zaman, vatandaş sanki derin bir uykudan uyanmış gibi konuya odaklanmakta zorlanıyor.
Çünkü millet olarak aşırı unutkanız ve başımıza gelen hiçbir felaketten ders almıyoruz.
Büyükşehir Belediyesi yaşadığımız büyük felaketi unutmayarak bir şeyler yapıyor. Kendilerine bu kadar unutkanın olduğu ülkede, başımıza gelen felaketleri unutmadıkları için teşekkür ederiz.
 

En büyük korkumuzla yüzleşelim

Yıllardır “Eskişehir bu gidişle kapanma tehlikesi yaşar” diyenler, maalesef haklı çıkıyor. Bin bir zorlukla devre arasında transfer tahtasını açan yeni ve eski yöneticilerimize teşekkür ederiz. Ancak belli ki yapılan transferler de işe yaramadı.
Eskişehirspor – maalesef – son derece ruhsuz bir futbolla sahaya çıkıyor. Ligin bitmesine sayılı hafta kaldı ve biz futbol adına ışık vermiyoruz.
Bu gidişle Eskişehirspor amatöre düşebilir. Eğer ki amatöre düşersek, “Kapatalım şu kulübü. Yenisini kuralım” diyen münafıkların sesi daha gür çıkacaktır.
İnşallah o noktaya gelmeyiz ancak, işler en büyük korkumuzla yüzleşmemize doğru gidiyor. Umarım yanılırız…
 
 
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erhan 18 Nisan 2023 20:39

Büyükerşen kentsel dönüşüm kapsamında kaç vatandaşımızı ev sahibi yaptı acaba Kerem bey.

3 0 Cevap Yaz
Cem canlı 18 Nisan 2023 13:35

Statyum bakım istiyor farkettinizmi her yer dökülüyor

0 3 Cevap Yaz
Mustafa esesli 18 Nisan 2023 11:06

Sağa sola sapmadan hep aynı çizgide hep boyle olun.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi