Amaç para bulmak olmamalı

3 Haziran 2024 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliği, mayıs ayında polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 53 bin 52 adet trafik cezasında toplam 102 milyon 788 bin 562 lira idari para cezası kesildiğini açıkladı.
Polisimizin trafik denetimlerini sıklaştırması iyi bir şey. Cezalara da kızmamak lazım. Çünkü trafik kuralları bizim ve toplumun can ve mal güvenliğini garanti ediyor. Ancak son zamanlarda trafik cezalarının sırf “Para toplamak” için kesildiğine ilişkin bir algı oluştu. Açıkçası ben de aynı kanaat içindeyim. 
Devlet gelir elde etmek için para cezası kesemez. Para cezalarının amacı suçtan caydırmak olmalı. Eğer devlet para toplamak ve gelir elde etmek için kendi vatandaşına ceza keserse, bu durum milletin devletine yabancılaşmasına yol açar.

Böyle vekil mi olur?

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda, TSK Personel Kanununda değişiklik önerisi görüşmeleri yapılırken, eski Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar mikrofonunu açık unuttu ve konuşmaları kayda yansıdı.
Olay şöyle gelişti:
CHP’li Milletvekili Murat Bakan komisyonda bir konuşma yaparken, Hulusi Akar yanındakilere dönüp soruyor: 
Hulusi Akar: Nerde lan? Burada konuşan nerden?
- Bu bizim komisyon üyesi değil, dışarıdan.
Hulusi Akar: Öyle mi? Buraya oturabiliyor mu peki?
- Söz alabiliyorlar.
Şimdi durumun farkında mısınız? Küçük ama önemli bir komisyondasınız. Hepi topu 26 üyeden oluşuyor. Yani Hulusi Akar’ın kendisini unutmayacağını varsayıyoruz; 25 kişiyi tanıması yeterli. Elbette isim unutulabilir. Hepimizin başına gelebilir. Ama konuşmayı yapan vekilin kendi partinizden olup olmadığını bile bilmemek, ancak işinizi ciddiye almamakla açıklanabilir. Komisyonda kendi partinizin üyelerinin bile kimler olduğunu bilmiyorsunuz. Hatta muhalefet milletvekillerinin komisyonda söz alıp konuşabileceğini bile yeni öğreniyorsunuz. Dahası da var:
Hulusi Akar: Bunu şimdi oylamaya mı sunacağız?
- Oylayıp reddedeceğiz.
Hulusi Akar: Niçin!
- Bilgi geldi…
Bu konuşma açık bir şekilde gösteriyor ki, AK Partili Milletvekillerinin özgür iradeleri Saray tarafından satın alınmış. Siz Milli Savunma Komisyonu Başkanısınız. Nasıl oy vereceğinizi bile bilmiyorsunuz. Hani sizin Türk Milleti’ne karşı ettiğiniz yemin?
Böyle milletvekili olamazsınız. Olsa olsa “Turist Ömer’ olursunuz…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Kul,ün degil,sadece Allah(CC),nun KUL,u 3 Haziran 2024 19:14

Şehrimizde sürücülerin çoğunluğu trafik kurallarına uymuyor,Scoter ve motokuryelerde üstüne bal-kaymak oldu.(Özellie ticari statüdeki taksiciler,minübüscüler,şirket ve kurum araç sürücüleri)

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi