Albayrak’a haksızlık yapılıyor

Kamuoyunda AK Parti İl Başkanlığının değiştirileceğine ilişkin dedikodular dolaşıyor. AK Parti Genel Merkezi’nin ne yapacağını bilemeyiz. Ancak İl Başkanı Gürhan Albayrak ve ekip arkadaşlarına haksızlık yapıldığı kanaatindeyim.

13 Mayıs 2024 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kamuoyunda AK Parti İl Başkanlığının değiştirileceğine ilişkin dedikodular dolaşıyor. AK Parti Genel Merkezi’nin ne yapacağını bilemeyiz. Ancak İl Başkanı Gürhan Albayrak ve ekip arkadaşlarına haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. AK Parti’nin 8’inci İl Başkanı olan Albayrak göreve çok kısa bir süre önce atanmıştı. Bu kadar kısa süre içerisinde başarılı olmasını beklemek yanlış olur. Üstelik AK Parti Türkiye’nin her yerinde ciddi bir seçim yenilgisi aldı. Dolayısıyla 31 Mart’taki seçim yenilgisini bir kişinin üzerine yıkmak yanlış olur. Albayrak’tan önceki İl Başkanı Süleyman Reyhan da çok kısa bir süre sonra görevden alınmıştı. Bir yönetimin başarılı olup olmadığını değerlendirebilmek için en az 1 sene görevde kalması gerekir. Dolayısıyla 3 ayda bir İl Başkanı değiştirmenin AK Parti’ye bir faydası olmaz.

Zam beklemek hata olur

Kamuoyunda asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağına ilişkin bir beklenti oluştu. Daha önce Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamıştı. Benzer açıklamaları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de defalarca duyduk. 
Hükûmet enflasyonu düşürmeye çalışıyor ve bu koşullar altında asgari ücrete zam yapılması düşünülemez. Ayrıca işadamlarının krediye ulaşımları da çok zorlaştı. Eskiden borcu borçla döndüren özel sektörün işi bundan sonra daha zor olacak. Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin zamlı ücret ödemesi neredeyse imkansız. Bu koşullar altında çok sayıda iş yerinin kapısına kilit asması an meselesi. 
Dolayısıyla ekonomik göstergeler vatandaşın daha da fazla kemer sıkacağını gösteriyor. Asgari ücretin artmasını hepimiz isteriz. Ancak gerçekçi olmak lazım; Ocak ayına kadar zam beklemek hata olur.

Eskişehir’den Filistin’e destek

İsrail’in Rafah’a başlattığı saldırı, onlarca kişiyi Eskişehir'de yine alanlara döktü. Filistin Dayanışma Platformu üyeleri Yediler Parkında bir araya geldi. Bazıları bu tip protestoları küçümseyebilir. Ancak bu tip barışçı gösterilerin çok faydası olduğunu düşünüyorum. Mesela bizim hükûmetimiz bile İsrail’le ticaret yapıyordu. Ancak Filistin halkının yanında olan gösteriler sayesinde İsrail ile ticari ilişkilerimiz askıya alındı. Yine Amerika’da ve Avrupa’da yapılan gösteriler, bu ülkelerin hükûmetlerini İsrail’le ilişkilerini kesmeye yönlendiriyor. 
Vatandaş olarak kendimizi küçümsemeyelim. Barışçı gösterilerin geri adım attırmayacağı hükûmet yoktur. Bana kalırsa Filistin Dayanışma Platformu üyeleri kendileriyle gurur duymalı.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi