AK Partililer üzülmesin

31 Mart’ta seçimlerinde CHP’ye geçen Beylikova’nın yeni Belediye Başkanı Hakan Karabacak, ilk icraatını gerçekleştirdi ve Beylikova Belediyesi tabelasının başına T.C. ibaresini getirdi.

19 Nisan 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
31 Mart’ta seçimlerinde CHP’ye geçen Beylikova’nın yeni Belediye Başkanı Hakan Karabacak, ilk icraatını gerçekleştirdi ve Beylikova Belediyesi tabelasının başına T.C. ibaresini getirdi.
Sevgili hükûmetimizin “Analar ağlamasın” diyerek başlattığı açılım döneminde T.C. ibareleri resmi dairelerden birbiri ardına indirilmişti. Halbuki AK Parti daha sonra oylarının azaldığını görüp, “Milliyetçi” algısı yaratmaya başlamıştı. Buna karşın Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C’ye geri dönmediler. Tıpkı andımızı yasakladıkları gibi.
AK Partililer üzülmesinler, 5 sene sonraki seçimleri kazanırlarsa büyük bir zevkle ve yeniden T.C. ibaresini indirebilirler. Ancak bu gerçekleşinceye kadar orası Türkiye Cumhuriyeti Beylikova Belediyesidir. Herkes alışsa iyi olur.

İstiklal Marşı zorunuza mı gitti?

31 Mart seçimlerinden sonra ilk toplantısını yapan Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin İstiklal Marşı okunması talebi reddedildi. Belediye Başkanı Ahmet Türk, DEM Partililer içinde en ılımlılarından biri olarak tanınıyor. Eğer ki DEM Partililerin en ılımlısı bile İstiklal Marşı’nın okunmasına karşı çıkıyorsa, ılımlı olmayanları düşünmek bile istemiyorum.
DEM Partililerin bu tutumu, alenen Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı bir meydan okumadır. Ayrıca o İstiklal Marşı ki şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. Dolayısıyla İstiklal Marşı’na karşı olmak en başta şehitlerimizin aziz hatıralarına karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Çok merak ediyorum DEM Partililer böyle bir küstahlığı neden yapmışlar? İstiklal Marşı zorlarına mı gitmiş?

Eskişehir’de gençler güvenli 

Eskişehir’de yapılan çalışmalar neticesinde bin 673 adet sentetik ecza hapı ele geçirilirken yakalanan 1 kişi tutuklandı. Narkotik ekiplerinin bu kaçıncı başarısı saymadık. Allah için çok iyi çalışıyorlar ve uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyorlar. 
Uyuşturucuyla mücadele öyle bir şey ki, yalnızca polis veya jandarmanın üzerine yıkılamaz. Bu konuda ailelerden, belediyelere, sivil toplum kuruyuşlarından gazetecilere kadar görev düşüyor. 
Türkiye genelinde bu mücadeleyi başarıyla uygulayan kolluk kuvvetlerini tebrik ederiz. Eskişehir sayelerinde daha güvenli. Gençlerimiz çok daha güvenli…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi