AK Parti güzel iş yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarısungur mevkiinde yaklaşık 11 dekar genişliğindeki bir araziyi Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti. Böylece Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için bir barınak inşa edebilecek. Önce Bakanlığı, daha sonra da konunun takipçisi olan AK Parti İl Teşkilatını tebrik ederiz.

16 Mayıs 2024 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarısungur mevkiinde yaklaşık 11 dekar genişliğindeki bir araziyi Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti. Böylece Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için bir barınak inşa edebilecek. Önce Bakanlığı, daha sonra da konunun takipçisi olan AK Parti İl Teşkilatını tebrik ederiz.
AK Partililer hizmet engelleyerek değil, hizmet üreterek oy alacaklarını akıllarından çıkartmamalı. Şu anda hayvan barınağı için güzel bir arazi tahsis ederek, üzerlerine düşeni yaptılar. Artık top Büyükşehir’de.
Burada iki farklı eleştiriyle karşılaşıyoruz.
Birincisi hükûmetin tahsis ettiği arazinin yetersiz olduğu…
Ben aynı kanaatte değilim. İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın belirttiğine göre söz konusu arazi 10 bin 750 metrekare genişliğindeymiş. Elbette daha büyük bir arazi verilseydi, buna itiraz etmezdik. Ancak 10 bin 750 metrekarelik alan benim gözüme yeterli gözüküyor.
İkinci eleştiri ise Büyükşehir Belediyesi’ne…
Bazı kişiler de Büyükşehir’in şimdiye kadar bir tane bile hayvan barınağının olmamasını ayıplıyor. Bu eleştiriler de yersiz. Çünkü Büyükşehirler hayvan barınağı açma yükümlülüklerini, ilçe belediyeleriyle protokol yaparak devredebilirler. Netice itibarıyla hem Tepebaşı Belediyesi’nin hem de Odunpazarı Belediyesi’nin güzel hayvan barınakları bulunuyor. Dolayısıyla “Belediyeler Eskişehir’de hayvan barınağı açmadılar” diyemeyiz. Açtılar ve gayet güzel çalıştırdılar.
Dört ayaklı dostlarımız da – tıpkı bizler gibi – bu dünyada doğuyor ve bir hayat mücadelesine giriyor. Onları korumalıyız. Bu arada sokak köpeklerinin zaman zaman saldırganlaştığını da unutmayalım. Çözümün büyüğü biz vatandaşlara düşüyor. Sırf konu – komşuya hava atmak için köpek satın alan, sonra da bakamayacağını anladığı için o köpekleri sokağa salanlar en büyük kabahatli. Tabii bu arada belediyelerin de üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor.
AK Partililer güzel bir hayra imza attılar; kim bilir kaç garibanın hayatının kurtulmasına aracılık ettiler. Tekrar tebrik ve teşekkür ederiz.

Dolmuşçu fırsatçı değil

Dolmuş ve minibüs işletmecileri tarafından gelen talep üzerine, 18 Mayıs  Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere zam kararı alındı. Şimdiye kadar 15 lirayla yolculuk yapıyorduk. Şimdiden sonra 20 liraya yapacağız. Yani yüzde 33 oranında zam yapıldı.
Kimsenin zamlardan memnun olduğunu düşünmüyorum. Ama bir türlü dizginlenemeyen enflasyon da hayatımızın gerçeği. Dolmuşçular artan maliyetleri fiyatlarına yansıtmak zorundalar. Ayrıca ailelerini de geçindirmekle yükümlüler.
Böyle zamlar olduğu zaman hükûmetimiz, “Fırsatçı bunlaaaarrrrr!..” diye kükreyerek sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Ancak gerçekte Eskişehirli dolmuş ve minibüs işletmecileri dürüst insanlar. Ayrıca mazota ve diğer giderlere gelen zamlar da ortada. Eğer zamların bir suçlusu varsa, bunlar Eskişehir’in dürüst esnafı değil. Zamların sorumluları Saray’da yaşayan yöneticilerdir.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi