44 bin 648

Eskişehir’de 689 bin seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Ancak şimdiye kadar seçmenin yüzde 90’ının oy kullandığı bir seçim yok. Seçmenin yüzde 85’i oy kullansa – ki bu çok büyük bir rakam – geçersiz oyları da düştük mü geçerli oylar 550 bin civarında olur. İşte burada ilk kez sandık başına gidecek 44 bin 648 gencin önemi ortaya çıkıyor.

5 Mayıs 2023 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de 689 bin seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Ancak şimdiye kadar seçmenin yüzde 90’ının oy kullandığı bir seçim yok. Seçmenin yüzde 85’i oy kullansa – ki bu çok büyük bir rakam – geçersiz oyları da düştük mü geçerli oylar 550 bin civarında olur.
İşte burada ilk kez sandık başına gidecek 44 bin 648 gencin önemi ortaya çıkıyor. İlk kez oy kullananlar geçerli oyların yüzde 8’ine karşılık geliyor.
Belli bir yaşı geçen seçmen, takım tutar gibi partilere oy verebiliyor. Ancak genç seçmenin aklı tertemiz… Bu seçmen bir anlamda da kendi geleceğine oy verecek. Gençlerin cep telefonu kullanmanın, yurt dışına çıkmanın lüks olarak görülmediği bir dünyaları var.
Bana kalırsa bu 44 bin 648 genç seçmen, Türkiye’nin de Eskişehir’in de kaderini belirleyecek.
 
Hayvanla evlilik de nereden çıktı?
İçişleri Bakanlığında son günlerini yaşayan Süleyman Soylu, “Hani LGBT+Q diyorlar ya onun içerisinde hayvanla insanın evlenmesi de var” dedi.
Şimdi Sayın Soylu’nun yerinde olmak istemem. Düşünün ki bakansınız. Kapınızın önünde uşaklar, arabanızın kapısını açan polisler, emrinizde on binlerce troller. Sonra bir bakıyorsunuz ki bakanlık altınızdan çekilmiş, sıradan bir milletvekili oluvermişsiniz.
İnsan kendisini yağız attan inip, uyuz eşeğe binmiş gibi hisseder…
Dolayısıyla Sayın Soylu’nun her dediğini ciddiye almamak lazım. Hayvanlarla evlilik de nereden çıktı? Bunu söyleyen tek bir muhalif gördünüz mü?
 
Futbola siyaset nasıl karışır? 
AK Parti Eskişehir 1’inci sıra Milletvekili Adayı Fatih Dönmez Eskişehirspor tesislerine bir ziyarette bulunmuş ve kulübün geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunmuş.
Eğer ki bizler Eskişehirspor’un kurtulmasını samimi bir şekilde istiyorsak, bu tip ziyaretleri yapan politikacıları el üstünde tutmalıyız. Politikacılar siyasi kariyerleri için Eskişehirspor’a yardımda bulunuyor olabilir. Bize düşen bu işten kulübümüze menfaat sağlamaktır.
Fatih Dönmez Eskişehirspor’un sorunlarını çözmek için elini taşın altına mı koyuyor? Biz Eskişehirsporlular bunu cesaretlendirmeliyiz. Fatih Dönmez’in veya Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehirspor’a sahip çıkması demek, futbola siyaset karıştırmak değildir. Asıl bu isimleri karalamak siyasettir…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi