Kütahya’da polis ve çocuklar aynı etkinlikte buluştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya’da polis ve çocuklar aynı etkinlikte buluştu
A
a

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇOGEP-2026 "Adımlarımız Birlikte, Geleceğimiz Güvende" Projesi kapsamında çocuklara yönelik motivasyon kahvaltısı ve at biniciliği eğitimi düzenlendi. Etkinlikte gençler hem sosyal becerilerini geliştirdi hem de farklı deneyimler yaşama fırsatı buldu.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇOGEP-2026 "Adımlarımız Birlikte, Geleceğimiz Güvende" Projesi kapsamında çocukların sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla motivasyon kahvaltısı ve at biniciliği eğitimi programı gerçekleştirildi. Çocukların olumlu yaşam becerileri kazanmalarını desteklemek, toplumsal uyumlarını artırmak ve suça yönelme risklerini azaltmak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirdi.

Emniyet Müdürü Osman Elbir çocuklarla buluştu

Programın ilk bölümünde gerçekleştirilen motivasyon kahvaltısına Kütahya İl Emniyet Müdürü Osman Elbir de katıldı. Çocuklarla aynı masada bir araya gelen Elbir, öğrencilerle sohbet ederek eğitim hayatları ve gelecek planları hakkında bilgi aldı. Etkinlik sırasında polis ile çocuklar arasındaki güven ilişkisinin önemine dikkat çeken Elbir, gençlerin sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan sosyal projelerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Binicilik eğitimi ilgi gördü

Kahvaltı programının ardından öğrenciler, Kütahya Doğa Binicilik Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen at biniciliği eğitimine katıldı. Uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklar atlarla tanışma fırsatı bulurken, binicilik konusunda temel bilgiler de edindi. İlk kez ata binen öğrenciler için etkinlik unutulmaz anlara sahne oldu.

Özgüven ve sorumluluk duyguları desteklendi

Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik boyunca çocuklar hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı. Binicilik eğitimi sayesinde öğrencilerin özgüven, disiplin ve sorumluluk duygularının gelişimine katkı sağlanması hedeflendi. Yetkililer, bu tür faaliyetlerin çocukların sosyal çevrelerini genişletmelerine ve farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine önemli katkı sunduğunu belirtti.

Sosyal faaliyetler yıl boyunca sürecek

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇOGEP-2026 "Adımlarımız Birlikte, Geleceğimiz Güvende" Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin, çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra polis-halk ilişkilerinin güçlenmesine de destek verdiği ifade edildi. Yetkililer, proje kapsamında yıl boyunca gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin devam edeceğini bildirirken, çocukların gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi