Kütahya Emine Arıoğul İlköğretim Okulu'nda düzenlenen okul sergisinde, 3. sınıf öğrencisi Göktuğ Okayay'ın hazırladığı "Doğal Yaşam" temalı maket ziyaretçilerin dikkatini çekti. Doğa ve çevre yaşamını konu alan çalışma, öğrencinin hayal gücü ve el emeğiyle ortaya çıktı.
Okulda gerçekleştirilen sergi hazırlıkları kapsamında öğrencilerden farklı konularda projeler hazırlamaları istendi. Bu çerçevede 8 yaşındaki Göktuğ Okayay da doğa ve çevre yaşamını anlatan bir maket tasarlamaya karar verdi. Küçük bir köy yerleşimini ve doğal yaşam alanlarını canlandıran öğrenci, çalışmasını öğretmeninin yönlendirmesiyle hazırladığını belirtti.
Maketin yapım sürecinde basit ve kolay ulaşılabilir malzemeler kullandığını anlatan Göktuğ Okayay, doğayı ve köy yaşamını yansıtan bir çalışma ortaya koymaya çalıştığını söyledi. Okayay, "Okulda öğretmenimiz sergi için bir çalışma yapmamızı istedi. Ben de doğa ve köy yaşamını anlatan bir maket yapmak istedim. Aklıma küçük bir köy yapmak geldi. Elimdeki malzemeleri kullanarak evler, yollar ve çevre düzenlemesi yaptım. Sonra da süsleyerek tamamladım" dedi.
Hazırladığı maketi büyük bir heyecan ve istekle yaptığını ifade eden minik öğrenci, çalışma sürecinde özellikle çevre ve doğa konusuna dikkat çekmek istediğini belirtti. Doğal yaşamın korunmasının önemine vurgu yapan makette evler, yollar ve çevre düzenlemeleri yer alırken, köy yaşamını yansıtan detaylar da dikkat çekti.
Göktuğ Okayay, gelecekte yapmak istediği mesleğe ilişkin soruya ise net bir yanıt verdi. Başarılı öğrenci, ileride elektrik mühendisi olmak istediğini belirterek bu hedefi için derslerine düzenli çalıştığını söyledi. Küçük yaşına rağmen geleceğe yönelik planlar yapan Okayay, eğitim hayatında başarılı olmak için gayret gösterdiğini ifade etti.
Okulda düzenlenen sergide öğrencilerin farklı temalarda hazırladığı çok sayıda proje yer aldı. Özellikle çevre bilinci, doğa sevgisi ve geri dönüşüm konularını işleyen çalışmalar ziyaretçilerden ilgi gördü. Öğretmenler ise bu tür etkinliklerin öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına, el becerilerini geliştirmelerine ve çevre konusunda farkındalık kazanmalarına katkı sağladığını belirtti. Göktuğ Okayay'ın hazırladığı "Doğal Yaşam" maketi de serginin dikkat çeken çalışmaları arasında yer alarak ziyaretçilerin beğenisini topladı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Talat Yalaz’ı susturalım
Kerem Akyıl
Eskişehir AK Parti doğasına sahip çıkıyor
Kaan Özcan
TOKİ Kocakır konutlarının altyapısını kim yapacak?
Tarkan Demir
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
